Grilované špízy a živánska (fotorecept)

Autor receptu: ketty3811

Takto sme ukončili v nedeľu letnú sezónu,ale keďže som nemala k dispozícii fotky,tak pridávam až teraz.

Postup

  1. Obidva druhy mäsa nakrájame na kúsky a namočíme do marinády,necháme cez noc v chladničke.
  2. Na špízy si nakrájame aj ostatné suroviny na kolieska,prípadne na kocky.Napichneme na grilovacie ihly a dáme grilovať na gril.
  3. Na živánsku si očistíme zemiaky,nakrájame na kolieska a všetky ostatné suroviny nakrajáme na kúsky.
  4. Všetko spolu zmiešame,osolíme okoreníme.
  5. Alobal potrieme bravčovou masťou a uložíme naňho pripravenú zmes.Na vrch dáme ešte trochu masti.
  6. Poriadne zabalíme.
  7. Keďže sme mali k dispozícii iba gril,tak sme to robili na ňom.Lepšia je normálna pahreba v prírode.Keď sa ugrilovali špízy,tak sme do vzniknutej pahreby vložili balíčky so živánskou.
  8. Grilujeme asi 45-60 minút.
  9. A keďže aj môj manžel chcel byť na Vareche,tak ho sem pridávam.:-)