Grilované rebierka v memphiskom štýle (fotorecept)
Autor receptu: andys
Ukončenie grilovacej sezóny receptom, inšpirovaným Zdeňkom Pohlreichom.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky koreniny zmiešame v mištičke spolu s pretlačeným cesnakom na kašovitú hmotu. Pripravíme si rebierka - zo zadnej strany rebierok stiahneme blanu a prstami "vmasírujeme" koreninovú masu. Preložíme na pekáč a prikryjeme fóliou. Necháme v chlade odležať 4-8 hodín.
- Rebierka pomaly grilujeme na miernom ohni, ideálny je v tomto prípade dym, ktorý ich mierne zaúdi a dodá im zaujímavú chuť. Čas grilovania z oboch strán by mal byť až 1,5 hodiny - hodinu z jednej strany a pol hodiny z druhej. Ak máte gril s krytom, grilujte zakryté.
- Rebierka sú hotové, keď sa mäso začína samo oddeľovať od kosti. Originálny recept na memphiské rebierka je ešte doplnený omáčkou z jablčného octu, horčice a soli, ktorou sa rebierka potierajú v polovici a v závere grilovania. Marináda z horčičných semienok je však dosť výrazná a podľa môjho názoru úplne postačuje.