Grilované rebierka

Grilované rebierka s kukuricou a grilovanou zeleninou

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Rebierka odblaníme, poprekrajujeme podľa toho, aké máme veľké kusy – tak aby boli primerané na porcie. Rebierka uložíme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, soľ zalejeme vodou a varíme asi 50 minút. Rebierka tak zostanú šťavnaté.
  2. Marináda: Zázvor, zeler, šalotku a cesnak nakrájame nadrobno. Do menšieho hrnca nalejeme olivový olej a pridáme nadrobno pokrájané suroviny. Pražíme asi 5 minút na miernom ohni. Potom pridáme džús, Pepsi Colu, med, kečup, hotovú barbeque omáčku, privedieme do varu a necháme prevrieť na miernom ohni asi 5 minút.
  3. Rebierka po uvarení vyberieme na plech a ešte horúce prelejeme horúcou marinádou. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín na chladné miesto.
  4. Rebierka vyberieme z marinády, dáme na stredne rozpálený gril a z každej strany opekáme pod zakrytým grilom asi 15 minút. Pravidelne otáčame a potierame zvyšnou marinádou, až kým nie sú hotové.
  5. Baklažán, cuketu, cibuľu nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, kukuricu prepolíme a paradajky pokrájame na hrubšie asi 1,5– až 2–centimetrové kolieska. Takto pripravenú zeleninu posolíme, polejeme olejom, posypeme posekaným tymianom. Poukladáme na rozpálený gril, opekáme z oboch strán, kým nie je zelenina hotová.