Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

Autor receptu: redakcia

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko s pivom. Šalát natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónom a pridáme soľ a korenie.
  2. Premiešame s nakrájanými cherry paradajkami. Všetko spolu uložíme na stred taniera a dookola poukladáme kúsky tuniaka.
  3. Nakoniec prelejeme olivovým olejom.