Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Autor receptu: redakcia
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...
1 porcia |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko s pivom. Šalát natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónom a pridáme soľ a korenie.
- Premiešame s nakrájanými cherry paradajkami. Všetko spolu uložíme na stred taniera a dookola poukladáme kúsky tuniaka.
- Nakoniec prelejeme olivovým olejom.