Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

redakcia - fotkaredakcia, 19. augusta 2009
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k Zobraziť celý popisVo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

1
porcia
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
150 g
0,5 l
0,04 dl
50 g
30 g
1 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko s pivom. Šalát natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónom a pridáme soľ a korenie.

  2. 2

    Premiešame s nakrájanými cherry paradajkami. Všetko spolu uložíme na stred taniera a dookola poukladáme kúsky tuniaka.

  3. 3

    Nakoniec prelejeme olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia