Grilované kuracie stehná v mede a pomarančovej šťave s mrkvovým šalátom

Autor receptu: butcher

zasa nám raz vyšlo počasie, tak hurá grilovať.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. nastrúhanú kôru, šťavu, med, tamarind a sojovku pomiešame dokopy a do tejto zmesy vložíme kuracie mäsko. necháme odležať v chladničke aspoň tri hodiny.
  2. pripravíme si šalát. očistenú mrkvu nakrájame na tenké pásiky, smažíme na oleji pokiaĺ nezmäkne. potom mrkvu, citrónovú šťavu, škoricu, koriander, pistácie, hrozienka a nasekanú mätu premiešame dokopy, uložíme do chladničky.
  3. mäsko ugrilujeme a podávame so šalátom a čerstvo upečenou ciabatou.
  4. hrozienka som dával sultanas, neviem ako sa predávajú na Slovensku. a tamarind keď som ochutnal, tak by som povedal, že sa dá nahradiť obyčajným slivkovým lekvárom, len treba dať menej medu.