Grilované kuracie prsia s bazalkovo-smotanovou omáčkou a s polentovou kašou
Autor receptu: chutimi
Výdatný obed, ktorý som práve dojedol :) Ako vačšina vecí, vznikol náhodne zo surovín, ktoré boli práve poruke.
1 porcia |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava:
Mäso umyte, očistite, osoľte a okoreňte. Všetku bazalku si nasekajte nadrobno.
- Mäso:
Mäso ogrilujte z oboch strán, prípadne osmahnite na panvici na troche olivového oleja.
- Príloha:
Zároveň priveďte v hrnci do varu mlieko s bazalkou a postupne prisypte polentu za stáleho miešania. Pridajte maslo a dochuťte soľou a korením. Miešajte pokým sa polenta neodlepuje od steny hrnca. Pokiaľ by sa vám polenta zdala príliš hustá, zrieďte mliekom.
- Omáčka:
V hrnci priveďte k varu smotanu s bazalkou. Pridajte maslo a dochuťte soľou a korením. Na zahustenie môžete použiť jemný kukuričný škrob. Krátko povarte, aby sa chute spojili.