Grilované kuracie prsia s bazalkovo-smotanovou omáčkou a s polentovou kašou

Autor receptu: chutimi

Výdatný obed, ktorý som práve dojedol :) Ako vačšina vecí, vznikol náhodne zo surovín, ktoré boli práve poruke.

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Príprava: Mäso umyte, očistite, osoľte a okoreňte. Všetku bazalku si nasekajte nadrobno.
  2. Mäso: Mäso ogrilujte z oboch strán, prípadne osmahnite na panvici na troche olivového oleja.
  3. Príloha: Zároveň priveďte v hrnci do varu mlieko s bazalkou a postupne prisypte polentu za stáleho miešania. Pridajte maslo a dochuťte soľou a korením. Miešajte pokým sa polenta neodlepuje od steny hrnca. Pokiaľ by sa vám polenta zdala príliš hustá, zrieďte mliekom.
  4. Omáčka: V hrnci priveďte k varu smotanu s bazalkou. Pridajte maslo a dochuťte soľou a korením. Na zahustenie môžete použiť jemný kukuričný škrob. Krátko povarte, aby sa chute spojili.