Grilované krevety v marináde z javorového sirupu

sisok - fotkasisok, 31. augusta 2013
Grilované krevety v marináde z javorového sirupu
Foto: sisok

Tento rok sme chceli naplno využiť barbecue. Máme to šťastie, že krevetky u nás dostať pomerne jednoducho. No krevety, ktoré máte v pláne marinovať, Zobraziť celý popisTento rok sme chceli naplno využiť barbecue. Máme to šťastie, že krevetky u nás dostať pomerne jednoducho. No krevety, ktoré máte v pláne marinovať, musia byť surové (na pripomenutie, surové krevety majú šedú farbu, tepelne spracované sú ružové). No v tomto teple ani jeden rybár nemal surové krevety a tak som použila nedobrovoľne mrazené krevety, no nám to nevadilo :) Pokiaľ hľadáte inšpiráciu na grilovačku, zopár receptov nájdete na mojom blogu.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
1 strúčik
4 PL
4 PL
4 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Táto pochúťka už naozaj nemze byť jednoduchšia: Na jemno nakrájanú šalotku zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami. Očistený cesnak rozpučíme, postrúhame alebo nakrájame nadrobno. Marinádu poriadne premiešame.

  2. 2

    Pokiaľ ste mali štastie a našli ste v obchode krevety, aj keď neočistené, žiaden strach, je to jednoduché :) Krevetu chytíme za chvost a druhou rukou chytíme za koniec hlavy (medzi palec a ukazovák a keď hovorím za koniec, tým mám na mysli časť skoro na krku :). Hlavičku kyvadlovými pohybmi odstránime. Krevete na bruchu rozrežeme pancier a oba rady nôh od seba odtiahneme, a s nimi odíde aj celý pancierik. No a hlavne posledná úprava, ktorá však nie je menej dôležitá: krevetí chrbát po dĺžke jemne narežeme, až kým sa nedostaneme k takej niekedy čiernej žile, tú jemne celú špičkou noža vytiahneme. Nie je to zdraviu škodlivé, ale nie je to ani estetické a ani chutné. Krevetu opláchneme.

  3. 3

    Očistené krevety namočíme do marinády a necháme v chladničke aspon 4 hodinky. Medzičasom si namočíme aj špáradla, aby sa na ohni nespálili. Keď sa krevety poriadne vykúpali v marináde, ponapichujeme ich na špáradla. Jeden vstup šup cez chvost, druhý vstup na druhom konci, ale to len pre úplnych začiatočníkov (keby náhodou nevedeli :)

  4. 4

    My sme tieto špízy dali na alobal, nie priamo nad uhlíky, aby sa pomaličky upiekli, ale nespálili. Podávala som s čerstvým šalátom so zálievkou z olivového oleja, bieleho vínneho octu a trošku medu a soli (ku sladko-slaným krevetám sa to hodilo). dobrú chuť!

Diskusia k receptu

afataga
vonku kosa, leje a tu ho aka provokacia :-) vyzeraju uzasne
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Pôjdem do obchodu a kúpim veľké krevety a určite vyskúšam. Vďaka za recept i návod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia