Grilované Halloumi s paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Halloumi je narodnym syrom Cypru. Je to vlastne zmes kozieho, ovcieho a kravskeho syra s pridanim maty. Je mozne ho grilovat, opekat, vyprazat, varit, struhat alebo konzumovat iba tak, bez upravy. Jeho priprava je jednoducha, syr pri tepelnej uprave sa nerozteka. Castokrat na Cypre, kde je velmi oblubeny, predstavuje samostatne jedlo. Vyborne sa k nemu hodi lahke lahodne cyperske vino cervene, ruzove alebo biele vyrobene z povodnej vinnej revy pestovanej na Cypre tiscky rokov.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. grilovaciu panvicu jemne potrieme olivovym olejom. Syr ogrilujeme z kazdej strany cca 3-4 minuty. Pridame na hrubsie platky narezane paradajky.
  2. na suchej panvici oprazime piniove semiacka
  3. Ked je syr hotovy, este jemne pretrieme olivovym olejom. Az na tanieri osolime, okorenime ( najlepsie cerstvo pomletym ciernym korenim) . Ozdobime listkami bazalky a na suchej panvici oprazenymi piniovymi orieskami.