Grilovaná treska so slaninou a hráškovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: annieway

Na Nový Rok nesmieme jesť nič čo má perie, aby nám neuletelo šťastie, rezňov a šalátu sme už prejedení z Vianoc, tak sme sa rozhodli že si dnes upečieme rybku :) V mrazničke som našla aj zvyšok hrášku, ktorý mal skončiť v šaláte, a takto vzniklo toto čudo. A veru že chutilo vynikajúco!

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200°C, na spodok zapekacej misy poukldáme pár tenkých plátkov masla a naň uložíme filety. Jemne ich osolíme a na každý filet dáme plátok slaniny (prerastanú sme práve nemali ale aj táto bola vynikajúca). Posypeme provensálskym korením a pridáme pár plátkov citrónu. Na vrch môžme tiež dať pár kúskov masla, filety sa potom pekne vypekajú v maslovej šťave. Mňam :P
  2. Zemiaky si očistíme, nakrájame a v osolenej vode uvaríme. Po odstavení som do ešte vriacej vody na chvíľu hodila hrášok, by sa rozmrazil a potom som vodu zo zemiakov zliala.
  3. Do zemiakov som pridala maslo, štipku soli, a ponorným mixérom som zemiaky spolu s hráškom rozmixovala.
  4. Filetky sa mi piekli cca 15-20 minút. Každú chvíľu som ich obzerala lebo som sa nepozrela na hodiny keď som ich dávala do rúry, čiže som ich vytiahla keď sa slaninka pekne zapiekla a citróny začali hnednúť.
  5. Úžasne rýchle a hlavne veľmi chutné jedlo. Mne vyšli z celého balíka filiet 4 porcie, pre chlapov. Takže menších porcií by vyšlo aj viac. Všetci si pochvaľovali tak sa delím s receptíkom aj s Vami, a prajem dobrú chuť :)