Grilovaná pečienka s grilovanou zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Toto jedlo je hotové rýchlo.Jedávame ho len s chlebíkom,keď sme vonku a zeleninkou.Dnes som nachystala kompletný obed,takže to trvalo dlhšie.
Postup
- Umyjem pečienku a nechám ju odkapať.Namočím vo vode drevené špajle,lebo pečienku urobím na dvojako.Ako špízik a usmaženú.
- Naukladám na drevenú špajlu pred tým namočenú vo vode.Cibuľu,pečienku,slaninku cibuľu.Vyberám celistvejšie kúsky a zároveň odblaňujem.Drobné a rozbité pečienky dávam zvlášť.
Špíziky posolím,pokorením a posypem práškovým cesnakom.Odložím na chvíľu do chladu.
Na zostatkovú pečienku ešte dôjde.
- Medzi tým si pripravím zeleninu,ktorú budem grilovať.Baklažán posolím a nechám vyplakať.Zotriem z neho slzičky.Paradajky pokrájam na hrubšie kolieska a papriku na pásy.
Takto je zelenina pripravená na grilovanie.
- Zeleninku ugrilujem prvú.Na príma panvici,ktorú neviem vynachváliť.
- Grilovanie zeleninky.Pri nej sa griluje aj slaninka,ktorú budem ešte potrebovať na ozdobu.
- Grilovaná zeleninka- to je dobrotka.
- Na rad prídu zemiačky,ktoré sa budú robiť v MR.Umyté a osušené zemiaky narežem do trištvrte zemiačka.Tak urobím na celom zemiaku.Potriem ich olejom a dám piecť.
- Medzi tým spracujem zvyškovú pečienku,nakrájanú na kúsky.Na troche oleja osmažím cibuľku so slaninkou a pokrájanými strúčikmi cesnaku.Pridám pečienku.Keď je pečienka osmahnutá,posolím,pokorením,pridám majorán a červenú papriku.Ešte 2-3 minútky nechám smažiť.Odstavím.
- Na rad prišla pečienka ktorá je robená ako špíz. Nechám ich grilovať po 3-4 minúty z každej strany.
- Medzi tým sa dopiekli zemiačky. Ešte šalátik zo zeleniny.Bez zálievky,len pokorenený,posolený a zasypaný kôprom.
- Naservírované.