Grilovaná pečienka s grilovanou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Toto jedlo je hotové rýchlo.Jedávame ho len s chlebíkom,keď sme vonku a zeleninkou.Dnes som nachystala kompletný obed,takže to trvalo dlhšie.

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Umyjem pečienku a nechám ju odkapať.Namočím vo vode drevené špajle,lebo pečienku urobím na dvojako.Ako špízik a usmaženú.
  2. Naukladám na drevenú špajlu pred tým namočenú vo vode.Cibuľu,pečienku,slaninku cibuľu.Vyberám celistvejšie kúsky a zároveň odblaňujem.Drobné a rozbité pečienky dávam zvlášť. Špíziky posolím,pokorením a posypem práškovým cesnakom.Odložím na chvíľu do chladu. Na zostatkovú pečienku ešte dôjde.
  3. Medzi tým si pripravím zeleninu,ktorú budem grilovať.Baklažán posolím a nechám vyplakať.Zotriem z neho slzičky.Paradajky pokrájam na hrubšie kolieska a papriku na pásy. Takto je zelenina pripravená na grilovanie.
  4. Zeleninku ugrilujem prvú.Na príma panvici,ktorú neviem vynachváliť.
  5. Grilovanie zeleninky.Pri nej sa griluje aj slaninka,ktorú budem ešte potrebovať na ozdobu.
  6. Grilovaná zeleninka- to je dobrotka.
  7. Na rad prídu zemiačky,ktoré sa budú robiť v MR.Umyté a osušené zemiaky narežem do trištvrte zemiačka.Tak urobím na celom zemiaku.Potriem ich olejom a dám piecť.
  8. Medzi tým spracujem zvyškovú pečienku,nakrájanú na kúsky.Na troche oleja osmažím cibuľku so slaninkou a pokrájanými strúčikmi cesnaku.Pridám pečienku.Keď je pečienka osmahnutá,posolím,pokorením,pridám majorán a červenú papriku.Ešte 2-3 minútky nechám smažiť.Odstavím.
  9. Na rad prišla pečienka ktorá je robená ako špíz. Nechám ich grilovať po 3-4 minúty z každej strany.
  10. Medzi tým sa dopiekli zemiačky. Ešte šalátik zo zeleniny.Bez zálievky,len pokorenený,posolený a zasypaný kôprom.
  11. Naservírované.