Grilovaná panenka so zelerovým pyré a grilovanou zeleninou

Autor receptu: palma

Komerčný recept<br /> Recept na grilovanú panenku je ideálny na príležitosti, keď chcete pripraviť niečo špeciálne ale nechcete tráviť v kuchyni hodiny.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Panenku v celku soľte a okoreňte, pridajte olej. Marinujte aspoň 1 hodinu. Zeler ošúpte a nakrájajte na menšie kocky, to isté urobte aj so zemiakmi. Varte spolu v osolenej vode približne 20 minút resp. do mäkka. Potom sceďte a pomačkajte resp. rozmixujte na pyré. Pridajte na drobno nakrájanú pažítku a podľa chuti dosoľte a pridajte štipku muškátového orieška.
  2. Panenku sprudka opečte na panvici na trochu oleja z každej strany a potom dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 15 -20 minút. Zeleninu a šampiňóny očistite, jemne polejte olejom a ogrilujte na panvici alebo grile a na záver trochu osoľte a okoreňte.
  3. Pred podávaním nechajte panenku chvíľu odstáť, nakrájajte na hrubé steaky a podávajte s pyré a grilovanou zeleninou.