Grilovaná panenka s rozmarínovými zemiakmi.. a ešte inými dobrotami.

Autor receptu: biba1

Tak sme včera robili mega grilovačku ... bola grilovaná paneka, rozmarínové nové zemiačiky, dubáková omáčka, rucolový šalát a špargľa zapekaná so slaninkou. Dávam ako nápad, keďže letná grilovacia sezóna bude o chvíľu v plnom prúde:-)

Suroviny

    Postup

    1. Najlepšie je namarinovať si panenky (alebo akékoľvek mäso podľa chuti) aspoň deň vopred. My zvykneme používať olivový olej, čerstvé bylinky, cesnak, korenie, poprípade dobré vínko. Uložíme do chladu.
    2. V deň grilovania ich z chladničky vyberieme aspoň 2 hodiny vopred. Medzitým si pripravíme zemiaky. Dobre ich umyjeme, uložíme na pekáč, polejeme trochou olivového oleja, posolíme, pokoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou, posekaným rozmarínom, prípadne inými bylinkami, ak máme a dáme do rúry piecť pri 190 °C pokiaľ nezmäknú. Necháme odokryté, nech sú pekne chrumkavé.
    3. Špargľu zbavíme drevnatých koncov, krátko povaríme v osolenej vode. Necháme trochu vychladnúť a zabalíme po 4-5 kusom do plátkov slaninky. Poukladáme na pekáč, alebo do zapekacej misy a upečieme v rúre tak, aby slaninka bola pekne chrumkavá.
    4. Ak máte teplovzdušnú rúru ako ja, tak špargľu pridajte cca po pol hodinke k zemiakom a dopečú sa pekne spolu. Občas to vyzerá, že je tam riadna tlačenica, ale dá sa to zvládnuť:-) Medzitým na grile upravíme panenky.
    5. Ja som včera doplnila dubákovou smotanovou omáčkou a šalátom z čerstvej rukoly, parmezánu a paradajok, ale skutočne záleží od nápadu, chute a prístupných surovín, či budete ešte niečo dorábať.