Grilovaná krkovička so šalátom z rukoly (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté mäso, skúste rezne z krkovičky grilovať.
2 porcie |
20 minút príprava |
7 + 7 minút na 100 °C |
Postup
- Z umytej a osušenej krkovičky som nakrájala 2 rezne, nevyklepala som ich, ...
- ...rezne som okorenila čerstvo mletým čiernym korením, ...
- ...potrela z oboch strán olivovým olejom, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote,...
- ...na rozpálenej suchej gilovacej panvici som ich grilovala z jednej strany asi 7 minút,...
- ...rovnako i z druhej strany, vybrala som ich na tanier, prikryla alobalom a kým odpočívali, uvarila som nové zemiaky, scedila a obalila v masle s petržlenovou vňaťou, pripravila som šalát z umytej osušenej rukoly, datľových cherry paradajok, všetko som jemne osolila, pokvapkala citrónvou šťavou a extrapanenským olivovým olejom,...
- ...grilovanú krkovičku som na tanieri osolila, podávala som ju s novými zemiakmi na masle s petržlenom a s ľahkým šalátom z rukoly a cherry paradajok,...
- ...grilovaná krkovička je veľmi chutná šťavnatá, príprava jednoduchá a rýchla, kto má doma gril na záhrade, pripraví ju ešte chutnejšie nad rozžhaveným dreveným uhlím, chuťovo iný level, ako príloha je vhodný aj krajec čerstvého domáceho chleba.