Grilovaná klobása s cibuľovou marmeládou, jalapeños salsou a batátovo-kvakovým pyré

Autor receptu: mecom

Komerčný recept šéfkuchára Filipa Ondrušeka

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. <b>Cibuľová marmeláda: </b> <br /> Na panvicu si dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu. Necháme jemne zhnednúť, pridáme cukor, necháme skaramelizovať, pridáme soľ, mletú škoricu, trošku vody a zredukujeme.
  2. <b>Batátovo-kvakové pyré: </b> <br /> Očistené batáty a kvaky uvaríme v osolenej vode. Rozmixujeme, pridáme maslo, smotanu, soľ a korenie.
  3. <b>Jalapeños salsa: </b> <br /> Jalapeños papričky očistíme od semiačok, dáme do mixéra, pridáme olej, čerstvý koriander, soľ, korenie. Zmes zmixujeme na jemnú salsu.
  4. Gril si predhrejeme na strednú teplotu, párky grilujeme 7 minút z obidvoch strán, zvýšime teplotu a necháme dopiecť. <br /> Servírujeme spolu s pripravenou marmeládou, pyré a dochutíme jalapeños salsou.