Grilovaná cuketa plnená cesnakovým tvarohom so zeleninou

Autor receptu: kristtin

Zdravé, svieže a ľahké jedlo na leto, alebo na teplé až horúce dni.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava jedla je veľmi rýchla a jednoduchá. Cukety očistíme a nakrájame na hrubšie placky. Zarobíme pac, kde zmiešame cuketu s olivovým olejom, soľou a korením. Dávame odstáť do chladničky, nech zelenina nasiakne. ( tip : ak chcete mať zeleninu čo najchutnejšiu a chuťovo najvýraznejšiu, odporúčam pac si spraviť už skôr napr. doobeda ak viete, že poobede budete variť tento recept napr. na večeru )
  2. Plnka je viacmenej hotová. Bylinkový tvaroh kupujem v Kauflande. Chutí po cesnaku a je veľmi osviežujúci. Môžete si pridať do neho napr. ešte jarnú cibuľku, alebo pažítku.
  3. Cukety vyberieme z chladničky, orestujeme na panvici a keď sú hotové, plníme ich tvarohom a zľahka zlepíme dokopy.
  4. Príloha k jedlu je rýchla takisto. Na panvicu si dáme olej, pretlačíme cesnak. Pridáme zeleninu, posolíme. Zľahka zeleninu orestujeme a podávame k cukete. Dobrú chuť !