Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Ugrilované kúsky bravčovej panenky položte na kúsky opraženého celozrnného chleba, zalejte paradajkovou omáčkou a podávajte so šalátom z rukoly.

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Bravčovú panenku nakrájame na hrubšie plátky, potrieme ich zmesou vytvorenou z korenie grill classic a olivového oleja a necháme postáť na chladnom mieste, aby chuť dobre prenikla do mäsa.
  2. Víno, ocot a cukor povaríme asi 10 minút.
  3. Paradajky nakrájame na polovice a dáme do hlbokej panvice. Pridáme uvarenú zmes, 4 celé strúčiky cesnaku, soľ a varíme, dokým sa omáčka nezredukuje.
  4. Kúsky bravčovej panenky ugrilujeme na dobre zahriatom grile.
  5. Kúsky chleba položíme na gril k mäsu a opečieme ich. Potom ich potrieme cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom.
  6. Na každý opražený kúsok chleba dáme kúsok bravčovej panenky, zalejeme paradajkovou omáčkou a podávame so šalátom z rukoly.