Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Ugrilované kúsky bravčovej panenky položte na kúsky opraženého celozrnného chleba, zalejte paradajkovou
omáčkou a podávajte so šalátom z rukoly.
Postup
- Bravčovú panenku nakrájame na hrubšie plátky, potrieme ich zmesou vytvorenou z korenie grill classic a olivového oleja a necháme postáť na chladnom mieste, aby chuť dobre prenikla do mäsa.
- Víno, ocot a cukor povaríme asi 10 minút.
- Paradajky nakrájame na polovice a dáme do hlbokej panvice. Pridáme uvarenú zmes, 4 celé strúčiky cesnaku, soľ a varíme, dokým sa omáčka nezredukuje.
- Kúsky bravčovej panenky ugrilujeme na dobre zahriatom grile.
- Kúsky chleba položíme na gril k mäsu a opečieme ich. Potom ich potrieme cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom.
- Na každý opražený kúsok chleba dáme kúsok bravčovej panenky, zalejeme paradajkovou omáčkou a podávame so šalátom z rukoly.