Bravčová krkovička

Grilovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou v bylinkovom kabáte

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Postup

  1. Najskôr rozohrejeme gril (ideálne na drevené uhlie ) na 220 stupňov. Zmiešame oba druhy horčice s medom, korením a vtrieme do bravčovej krkovičky. Bylinky (rozmarín a tymian) nasekáme najemno. Bravčovú krkovičku dochutíme morskou soľou a bylinkami.
  2. Bravčovú krkovičku položíme na gril a použijeme vpichový teplomer, ktorý zasunieme do stredu mäsa. Zatvoríme veko grilu a nastavíme teplotu jadra na 58 °C. Mäso necháme piecť, pokiaľ nedosiahne nastavenú teplotu jadra, čo trvá asi 75 minút (alebo podľa potreby). Po dosiahnutí nastavenej teploty jadra vyberieme mäso zo zdroja tepla a necháme 20 minút odležať.
  3. Na omáčku zmiešame obe horčice s medom a rozmarínom a opatrne zmes zohrejeme. Ugrilovanú bravčovú krkovičku potrieme horčicovou omáčkou a obalíme v nasekaných čerstvých bylinkách, najemno nastrúhanej citrónovej kôre, pridať môžeme aj najemno nasekanú čili papričku. Krkovičku nakrájame na tenké plátky a podávame extra s horčicovou omáčkou. Ja ju ešte servírujem s cuketou opečenou s parmezánom a maslom.