Bravčová krkovička
Grilovaná bravčová krkovička s horčicovou omáčkou v bylinkovom kabáte
Autor receptu: redakcia
Postup- Najskôr rozohrejeme gril (ideálne na drevené uhlie ) na 220 stupňov. Zmiešame oba druhy horčice s medom, korením a vtrieme do bravčovej krkovičky. Bylinky (rozmarín a tymian) nasekáme najemno.
Bravčovú krkovičku dochutíme morskou soľou a bylinkami.
- Bravčovú krkovičku položíme na gril a použijeme vpichový teplomer, ktorý zasunieme do stredu mäsa. Zatvoríme
veko grilu a nastavíme teplotu jadra na
58 °C. Mäso necháme piecť, pokiaľ
nedosiahne nastavenú teplotu jadra, čo
trvá asi 75 minút (alebo podľa potreby).
Po dosiahnutí nastavenej teploty jadra
vyberieme mäso zo zdroja tepla
a necháme 20 minút odležať.
- Na omáčku zmiešame obe horčice s medom a rozmarínom a opatrne zmes zohrejeme. Ugrilovanú bravčovú krkovičku potrieme horčicovou omáčkou a obalíme v nasekaných čerstvých
bylinkách, najemno nastrúhanej citrónovej kôre, pridať môžeme aj najemno nasekanú čili papričku. Krkovičku nakrájame na tenké plátky a podávame extra s horčicovou omáčkou. Ja ju ešte servírujem s cuketou opečenou s parmezánom
a maslom.
|