Grilážová roláda (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Výborný zákusok s chuťou griláže, orieškov a kávy..
45 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Tento recpet je na 2 kusy rolády..ja som piekla iba z polovičnej dávky..ako prvé, si musím pripraviť griláž, pretože bude použitá aj do cesta aj do krému...pripravila som si plech a pečiaci papier, ktorý zakryje celý plech..plech som potrela olejom..cez papier som tĺčikom na mäso podrvila griláž..
- do rajnice dom dala krištálový cukor..
- nechala som za stáleho miešania skaramelizovať..
- do skaramelizovaného cukru som pridala drvené oriešky..všetko poriadne premiešala a vyliala na pripravený plech..zakryla pečiacim papierom...
- a ešte úplne horúcu griláž som rozvaľkala úplne na tenko...a nechala som vychladiť..
- vychladnutú griláž som kladivkom na mäso cez pečiaci papier podrvila na drobno..môže sa pomleť na mlynčeku na mäso, alebo podrviť v mixéri...
- bielky som vymiešala so štipkou soli a práškovým cukrom do peny, počas miešania som po jednom pridávala žĺtky..primiešala som do cesta 5 lyžíc drvenej griláže...
- zľahka som vmiešavala hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva...cesto som vyliala na plech vystlaný pečiacim papierom a upiekla v predhriatej trúbe na 180st. 12 min. hneď po upečení, som za pomoci papiera a kuchynskej útierky zrolovala a nechala vychladnúť..
- pripravila som si krém..do rajnice som dala 5 lyžíc mlieka,3 vajcia,4 lyžice cukru,2 lyžice hladkej múky,1 dl silnej čiernej kávy..z tohto som uvarila hustú kašu...vymiešala som maslo s vanikovými cukrami do peny a primiešala som vychladnutú masu...napokon som primiešala do krému 4 lyžice drvenej griláže..časť griláže som si odložila na vonkašie posypanie celej rolády..upečenú vychladnutú roládu som potrela krémom..
- upečená roláda je pekne strakatá od griláže...
- naplnenú roládu som potrela aj zvonku krémom..
- posypala aj zvonku drvenou grilážou a dala na noc do chladničky stuhnúť..
- potom už iba ozdobila..
- pokrájala na rezy...po niečom tak fajnučkom som už dávno túžila...kvelá chuť, výborné zladenú chutí...a prejem dobrú chuť..