Grepovo-pomarančový džem s ďumbierom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Je pravda, že v návale prác a príprav na Veľkonočné sviatky nie je čas na prípravu lekvárov s džemov..ale dostala som kúpiť citrusové ovocie v akcii a preto najradšej robím v takomto čase džemy, lebo ovocie je šťavnatejšie ako v lete..aj keď vyzerá netradične, ale tento džem je veľmi chutný...ponúkam preto recept..

3
porcie
40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Robila som iba jednu dávku, preto je potrebné na to, aby bolo 1 kg.čistého ovocia, kúpiť 1 1/2 kg grepov...tak isto je to aj u pomarančov a mandariniek...treba počítať na odpad..teraz bolo potrebné iba 1 pomaranč, ale kúpila som viac, lebo idem variť aj pomarančový džem..z jednej dávky ovocia som získala 2 poháre 350ml. a 1 250ml.
  2. ovocie treba pred šúpaním poriadne umyť...šúpala som nožom, kožu treba stiahnúť úplne, lebo je horká a tým pádom už nie je potrebné ovocie krájať na menšie kúsky, lebo pri čistení sa celkom rozpadne a treba to robiť na nádobou, aby šťava kvapkala do nej...
  3. do získaného ovocia som pridala aj šťavu z jedného citrónu...
  4. nastrúhala som ďumbier..
  5. pridala som škoricu aj umyté hrozienka..
  6. drvené lieskové orieškY..
  7. a pridala som kryštáľový cukor...treba ho dobre premiešať, aby sa roztopil...
  8. dala do rajnice na sporák a začala sa variť džem..
  9. varila som ho 45 min.. treba miešať...
  10. ešte skúška na tanieriku pred plnením do pohárov..
  11. a plnila som do poriadne umytých pohárov...po naplnení obrátila hore dnom..
  12. a už iba ozdobila čiapočkou...prajem vám dobrú chuť..