Grécke maslové sušienky koulourakija - veľkonočné

Autor receptu: frezia68

Recept ma zaujal v jednom časopise a chcela som vyskúšať.Ale bol chybný a z cesta vznikla akási netvarovateľná hmota.Niečo bolo uvedené na šálky,niečo na gramy,na vajíčka zabudli.A tak v prvom spravodlivom hneve som sadla za laptop a napísala,že nemajú overené recepty,hoci uvádzajú opak.Výsledkom bolo ospravedlnenie a balíček rôznych časopisov,ktoré potešili.Lebo také drahé ani nekupujem.Ale na internete som našla rôzne,aj odlišné recepty,tak som vybrala tento.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv vyberiem maslo z chladničky,aby zmäklo.Potom na sucho opražím na panvici 4 lyžice sezamových semien do zlato -hneda.Pripravím si šťavu z pomaranča,citrónu...
  2. Do robota som dala zmäknuté maslo a cukor (trstinový).Za stáleho šľahania som pridala šťavy z citrusov a brandy.
  3. Do misy som preosiala múku,pridala štipku soli, sezam,škoricu,sódu a prášok do pečiva.To ale asi bolo chybou a doporučujem dať len prášok,lebo keksy trocha popraskali.To uvidíte na poslednom obrázku,ale od vtedy som nepiekla,tak vyskúšané nemám.A postupne som do robota za šľahania pridávala múku,ale nie všetku.Domiesila som na doske,aby cesto bolo ľahko tvarovateľné,zabalila do fólie a dala na 30 min. do chladničky.
  4. Potom som z cesta odštipkávala oboma ruka malé kúsky cesta,trocha pogúľala a tvarovala valčeky asi rovnakej veľkosti takto.....
  5. Z uvedeného cesta vzniklo 45 ks a tieto sušienky sa pečú v Grécku na Veľkú noc a sú obľúbené.Sú chutné,časť odkladám do zásoby na horšie časy takto...
  6. Piekla som na 180°C asi 20 min.,ale po 10 min.som stiahla na 170°C a dopiekla do zlatej farby.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !