Grécka pečená zelenina Briam
	        Autor receptu: 2010
	         
	        
	        Ako  si ju pamatate z dovolenky v Grecku  je to tradicny velmi chutny a jednoduchy recept 
na pecenu zeleninu. Takze  baklazan, cuketa, paprika , paradajky, zemiaky , cibula a vela 
cesnaku a mame Briam.
| 		  
				  	  
				  	4-6 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	90 minút  na 175 °C  | 
Postup
- Toto je asi najednoduchsi recept na pecenu zeleninu.
Vsetka zelenina okrem cibule sa nakraja na vacsie platky cca 1cm baklazan na polku a na platky aj zemiaky podla potreby paradajky na stvrtky .
Cesnak strucky ostanu len olupane , cibula nakrajana ale nie na drobno.
Vsetka zelenina sa da do plechu na pecenie poriadne posoli morsku solou a drvenym korenim, prida sa vela nakrajanej petrzlenovej vnate zvazok.Polejeme dost vela olejom v grecku sa olejom nesetri a tym ze nie su uplne zrele paradajky je este lepsie pridat konzervu talianskych drvenych vo vlastnej stave.
Rukami poriadne premiesame celu zmes aby bolo vsetko premiesame s olejom.
 - Dame do rozohriatej rury na cca 90 minut dokial zemiaky niesu upecene.Podlejeme  ked treba.
Nepremiesavame, ked tak len na zaciatku lebo sa nam to rozmaga...
 - Servirujeme s chlebom, olivami a fetou syrom.