Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarMotyka 9. júla 2018 o 13:51

    Zajtra bude. Dala by som si aj teraz, ale zostalo od nedele. Tvoj granadír vyzerá super. Z tou slaninkou musí "spievať". " Ľúbime "......
    @zareaguj
     1x kimlo
  • používateľ nemá avatarMotyka 9. júla 2018 o 14:10

    Opravujem - S tou slaninkou ... Neviem, ako sa mi tam votrelo Z. Ospravedlňujem sa.
    @zareaguj
     1x kimlo
  • používateľ nemá avatarRadost 9. júla 2018 o 14:55

    Robím takto-no zemiaky troška podlejem..neprihoreli..??v čom sa teda dusili-ked nepodliať..??
    @zareaguj
     1x hana77
  • kimlo - fotkaKimlo 9. júla 2018 o 16:11

    @Radost (9.7.2018 14:55)
    Neprihoreli. Pustili si vlastnú šťavu. A plameň musí byť čo najmenší.
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 9. júla 2018 o 16:11

    @Kimlo , robím tak isto ako ty, len na záver pretlačím 1 - 2 strúčiky cesnaku a sušenú majoránku, prikryjem a nechám chvíľku spojiť, skús, oplatí sa.
    @zareaguj
     1x kimlo
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 9. júla 2018 o 17:51

    Tak toto je aj môj granatír, len nedávam tú slaninku, ale možno nabudúce.....vo väčšine receptov, čo tu sú, sa akože uvaria zvlášť zemiaky a zvlášť cestovina a potom sa to len zmieša, no ja robím tak ako moja mama robievala, zemiaky dusiť, bez podlievania, (no ja v krajnom prípade dám za 1-2 PL vody, ak sa mi zdá, že trocha prihárajú), len potom tie zemiaky trošku vareškou pomliaždim.
    @zareaguj
     2x kimlo, zifi
  • afataga - fotkaAfataga 9. júla 2018 o 18:13

    Spravne - mast, ziadne oleje
    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 9. júla 2018 o 18:32

    @Dr (9.7.2018 16:11)

    Vyskúšam. :-)
    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 9. júla 2018 o 18:33

    @Evanaaa (9.7.2018 17:51)
    Treba použiť kvalitný hrniec, vtedy neprihoria.
    @zareaguj
     2x evanaaa, zifi
  • používateľ nemá avatarHaji 9. júla 2018 o 19:01

    Pěkný recept, přiznám se, že jsem nikdy nevařila grenadýra, to změním a vyzkouším podle tebe @Kimlo , ať to pára tlačí!
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 9. júla 2018 o 19:10

    Takú chuť som naň dostala, že tento týždeň ho určite varím :-).
    @zareaguj
     1x kimlo
  • kuko95 - fotkaKuko95 9. júla 2018 o 19:12

    uzasne jedlo
    @zareaguj
     1x kimlo
  • siisa - fotkaSiisa 9. júla 2018 o 20:59

    Moje obľúbené jedlo, teraz s novými zemiakmi to musí byť fajnové :) Pekný recept.
    @zareaguj
     1x kimlo
  • používateľ nemá avatarViera1 9. júla 2018 o 21:18

    U nás doma to bolo vždy tzv. jedlo zo zvyškov;buď zvýšili malé kolienka ako príloha k omáčke alebo zemiaky a vtedy prišiel na rad granadír.Keď som sa vydala,tak môj prvý pokus nebol zlý,však čo už na jedle ako je granadír pokazíte.Všetko OK ,ale niečo mi tam chýbalo a tak hanba-nehanba otázka na mamu a dozvedela som sa,že tam dáva majoránku,štipku MČK a rasce.Slaninu nie,to sme nikdy nemali,ale treba si nechať za naberačku vody z cestovín alebo ak nerobíte dusené zemiaky,tak vody zo zemiakov .Perfektné jedlo (aj recept).
    @zareaguj
     2x radost, zifi
  • kvakac - fotkaKvakac 10. júla 2018 o 10:11

    Takto robím presne aj ja granadír už pár rokov. Je to výborne jedlo aj mojej krvnej skupiny. Robím to v liatinovom hrnci a dosial neprihorel ani raz. Bude zajtra dnes ešte dojedáme boršč verený v kotli.
    @zareaguj
     1x radost
  • olinecka - fotkaOlinecka 10. júla 2018 o 11:17

    U nás obľúbený s cviklou alebo kyslá uhorka.
    @zareaguj
     1x kimlo
  • marienka44 - fotkaMarienka44 10. júla 2018 o 13:46

    Dobrý recept a nápad, hlavne, keď sú nové zemiaky, tie sa môžu dať aj surové. Ja dávam do granatýru aj cerstvo mleté čierne korenie na zvýraznenie chute. Dala by som si, ale je to kalorické jedlo.

    Pokrájanú slaninku na halušky opekám na suchej rajnici, pustí masť a zostanú škvarky chrumkavé. Nie do masti vyškvariť! To len na margo slaninky a halušiek. To mi tak poradila švagriná a praktizujem to tak. :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 10. júla 2018 o 14:29

    @Kimlo (9.7.2018 16:11)
    Vidim ze mame podobne chute ja som robil pre mamu cez weekend, podobne z novych zemiakov.


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMarsis 10. júla 2018 o 15:16

    Tiež už roky to tak robím a tiež francúzske zemiaky zo surových zemiakov. Vždy sa to podarí a škoda vitamínov stratených samostatným varením. Ale cibuľu dusím spolu so škvarením oravskej slaninky. Až na ten základ dávam zemiaky. Skvelé jedlo!
    @zareaguj
     1x kimlo
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 10. júla 2018 o 18:13

    @Kimlo , už mám tú fajnovú rajnicu Delimano, tam mi neprihoria :-)
    @zareaguj
     1x kimlo
  • garanco - fotkaGaranco 10. júla 2018 o 20:07

    @Radost (9.7.2018 14:55)

    Tiež trochu podlejem a robím ich v tlakovom hrnci, hotové sú za pár minúť...( nikdy som nerobila granadír z varených zemiakov)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJozka2 10. júla 2018 o 20:31

    S tymi surovymi zemiakmi dostane jedlo inu chut.Robim zo surovych fran.zemiaky a tiez su ina chut ako z varenych.Tvoj recept vyskusam,som z kraja ,kde granadir nerobievali.vdaka za recept a zdravim za velkej mlaky
    @zareaguj
     1x kimlo
  • violetacamorova - fotkaVioletacamorova 10. júla 2018 o 21:34

    robím tiež so slaninou viac mi chutí, ako bez nej ale zemiaky som uvarila zvlášť, vyskúšam takto podusiť...zemiaky...
    @zareaguj
     1x kimlo
  • marienka44 - fotkaMarienka44 11. júla 2018 o 19:15

    @Kimlo (9.7.2018 18:33)

    ale paprika, ktorú si dal hneď na začiatku, prihorí, keď sa nepodleje. :-(
    @zareaguj
     1x kimlo
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 11. júla 2018 o 20:33

    @Marienka44 , ver, neprihorí, moja mama inak ani nerobievala a ja tiež, a ak podlejem lyžicou vody, tak až neskôr.
    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 11. júla 2018 o 20:39

    @Marienka44 (11.7.2018 19:15)

    Neprihorí, zemiaky pustia šťavu. Vyskúšaj a uvidíš :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLizatko 4. augusta 2018 o 18:35

    "Nove" zemiaky (na jar) su vodove, netreba podliať, ale "stare" čo už potom maju menej vody (jeseň, zima), treba väčšinou trošku podliať. Ja určite vždy keď dam zemiaky na cibuľu, pridavam aj čierne korenia a celu rascu, bez nej to nie je ono.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist