Komentáre k receptu:
  • denyany - fotkaDenyany 25. marca 2015 o 10:26

    Krásne a veľmi lákavé, len zahryznúť! Asi sa oplatí taká dlhá čakacia doba, však?
    @zareaguj
     1x pusta1
  • používateľ nemá avatarDusan95843 25. marca 2015 o 13:48

    Su krasne, pekne nafoteny postup, urcite vyskusam. Samozrejme si zasluzia *****
    @zareaguj
  • ubka - fotkaUbka 25. marca 2015 o 14:56

    Hneď som vedela,že je to Tvoje dielo,dobré to vyzerá na tom podklade,pečivko vydarené,chcem sa opýtať,to bol zámer,alebo si nestihala,ked bolo v chladničke?
    @zareaguj
  • tassiedevil - fotkaTassiedevil 26. marca 2015 o 00:31

    a ja myslím, že nemajú žiadnu chybu, zdravšia verzia obyčajných rožkov....tí, ktorí pečú, vedia aká to je práca...:)*****
    @zareaguj
  • janea - fotkaJanea 26. marca 2015 o 02:04

    @Pusta , rozky vyzeraju velmi chutno, krasne! A preco ide muka do kvasku? Preto sa pytam, ze ja som nikdy nedavala, toto je pre mna nieco nove.
    @zareaguj
  • janea - fotkaJanea 26. marca 2015 o 02:08

  • pusta1 - fotkaPusta1 26. marca 2015 o 06:39

    @janea , rada ti odpoviem, grahamová múka sa počíta medzi celozrnné múky, pečivo z nej je ťažšie a hutnejšie, dosť zle sa spracováva grahamová múka samotná, preto sa kombinuje s inými múkami, droždie v nej pomerne ťažko pracuje, preto som spravila kvások nie obvyklým spôsobom, ako sa používa obyčajne doma pri bežnom pečení iného pečiva, teda spôsobom starých pekárov. všimni si, že som nepridala cukor na nabudenie činnosti kvasiniek., droždie som zaliala len vlažnou vodou a premiešala s pridanou bielou pšeničnou múkou, čím vznikne kašička, presnejšie redšie cestíčko, múka je vlastne zo zložitých cukrov, ktoré sa štiepia na jednoduchšie cukry, prebudila sa činnosť kvasiniek a kvások, ktorý vznikol pracuje pomalšie a kyprí toto riedke cesto z bielej múky, ľahšie sa nakyprené cesto z bielej múky spojí s grahamovou múkou v jednoliate cesto, kysnutie potom pomaly a rovnomerne pokračuje v celom ceste, teda nečakala som, hned som spravila rohlíky bez predchádzajúceho kysnutia, nechala som ich pomaly kysnúť cez noc v chladničke, tým som rešpektovala pomalý proces kysnutia v grahamovej múke, grahamové rohlíky sú potom ľahučké, nadýchané, mäkkučké ako iné biele, aj ked vychladnú, zostávajú dlhšie vláčne.
    toto je stará overená osvedčená technologia našich babičiek, starých pekárov a súkromných pekární , kde sa používa aj dnes pri grahamovom pečive, aj inom ako grahamovom, pečivo pripravené týmto spôsobom je oveľa chutnejšie, nestáva sa takým "gumovým" ako tie z obchodov kupované.
    @zareaguj
  • pusta1 - fotkaPusta1 26. marca 2015 o 07:30

    @janea , dakujem za otázku, za tvoj záujem, za krásnu pochvalu,
    uloženie do kk a za 5*.
    @zareaguj
  • pusta1 - fotkaPusta1 26. marca 2015 o 07:37

    @ubka , ten podklad som vybrala práve pre tieto rohlíky :-)
    som rada, že sa ti páči.
    postup receptu nebol pre nedostatok času, ale bol to jasný zámer :-) vysvetlila som v odpovedi pre @janea :-)
    naopak, všetko som stíhala v naprostej pohode.
    dakujem za tvoju milú pochvalu.
    @zareaguj
  • pusta1 - fotkaPusta1 26. marca 2015 o 08:05

    @denyany , áno, tá dlhá čakacia doba s kysnutím sa veľmi oplatí, inak na prácu je to veľmi nenáročné, kvások som založila na obed, večer spracovala, to je veľmi rýchle, v noci odpočívali rohlíky v chladničke a pomaly kysli, potom som už len upiekla :-)
    dakujem za krásnu pochvalu
    @zareaguj
  • pusta1 - fotkaPusta1 26. marca 2015 o 08:08

    @dusan95843 , som rada, že sa ti rohlíky páčia, tiež nafotený postup, teší ma, že vyskúšaš :-)
    dakujem za krásne zhodnotenie a za 5*
    @zareaguj
  • pusta1 - fotkaPusta1 26. marca 2015 o 08:18

    Milý@tassiedevil , áno, oveľa zdravšia verzia rožkov :-)
    presne ako vravíš, nemajú žiadnu chybu.
    a "tí, ktorí pečú, vedia aká to je práca..." :-)))
    dakujem za ocenenie receptu, mojej práce a za 5*.
    veľmi si to vážim od teba.
    @zareaguj
  • amilka2 - fotkaAmilka2 26. marca 2015 o 08:20

    Super vysvetlene, s radosťou som si prečítala, prečo taký postup. Vyskúšam, práve som kúpila grahamovú múku. Ale asi spravím hneď s dvoch dávok.
    @zareaguj
  • pusta1 - fotkaPusta1 26. marca 2015 o 14:20

    @amilka2 , som rada, že vysvetlenie je zrozumiteľné :-)
    veľmi sa teším, že vyskúšaš aj ty :-)
    dvojnásobná dávka sa ti určite oplatí, lebo sú vynikajúce tieto rohlíky :)
    dakujem za zhodnotenie a pochvalu.

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRela 26. marca 2015 o 15:31

    @pusta , keby som nechala cesto v chladničke kysnúť v celku a robila rožky až ráno, ovplyvnilo by to veľmi ich kvalitu? Nemám toľko miesta v chladničke. Ďakujem za radu.
    @zareaguj
  • pusta1 - fotkaPusta1 26. marca 2015 o 15:55

    @rela , áno, ovplyvnilo by to kvalitu, celé cesto nevykysne tak dobre, ako jednotlivé rohlíky.
    ak smiem poradiť, tiež nemám v chladničke toľko miesta, aby sa mi vošiel celý veľký plech z rúry, ktorá je širšia, vynašla som sa tak, že som pripravené rohlíky dala na teflonovú fóliu /pečiaci papier a tak odpočívali v chladničke, ráno som ich aj s foliou preniesla na plech.
    ak by si robila rohlíky z vykysnutého cesta až ráno, rohlíky by ti tak kvalitne nevykysli.
    ev. môžeš dať rohlíky na tácku s pečiacim papierom, bude sa ti všetko ľahšie prenášať na plech a ked ich vyberieš ráno z chladničky,nezabudni ich potom ešte dať na stôl, aby sa zohriali na izbovú teplotu - asi 1 hodinu.
    uvidíš, že budeš veľmi spokojná :-)
    dúfam, že som poradila.
    dakujem za otázku a záujem.
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 26. marca 2015 o 21:16

    tvoje rohlíky som si uložila. Sú na čakačke. 5*
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRela 27. marca 2015 o 09:34

    Ako píše @babkamt rohlíky "sú na čakačke". Ďakujem
    @zareaguj
  • marika21 - fotkaMarika21 28. marca 2015 o 10:48

    Grahamové rožky mi chutia. Vyskúšam podľa tvojho receptu. Vyzerajú veľmi chutne, na zjedenie. Pekné, nadýchané.KK 5*
    @zareaguj
  • pusta1 - fotkaPusta1 28. marca 2015 o 15:29

    @marika21 , aj my máme radi grahamové rohlíky ako ty :-)
    dakujem za peknú pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarDusan95843 28. marca 2015 o 21:18

    Dnes sme piekli tieto výborné rožky. Zajtra budeme piecť znovu. Ďakujem za výborný recept. Chcel som pridať fotku, ale neviem ako.



    @zareaguj
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 28. marca 2015 o 21:36

  • používateľ nemá avatarDusan95843 28. marca 2015 o 21:40

    Ďakujem veľmi pekne.
    @zareaguj
  • pusta1 - fotkaPusta1 29. marca 2015 o 08:24

    @dusan95843 , máš tie rohlíky krásne, povedala by som, že ešte krajšie ako sú tie moje, z čoho mám len veľkú radosť :-)))))
    teší ma, že sa ti vydarili a najmä, že chutili :-)
    to je skvelé, že dnes ich pečieš znovu :-)))
    to ja dakujem tebe za vyskúšanie, krásne hodnotenie, nádherné foto a za úžasnú správu.
    @zareaguj
  • klotilda - fotkaKlotilda 29. marca 2015 o 16:33

    Tu niet čo dodať, skrátka perfektné !!! Ukladám do KK a samozrejme, že dávam 5 *.
    @zareaguj
  • gabusa - fotkaGabusa 29. marca 2015 o 22:03

    pridávam sa k všetkým -perfektný foto-postup a určite to stojí za vyskúšanie tiež som dala 5*,mam ešte otázku, môžem použiť aj inú múku ako napr.špaldovu alebo pohankovu
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist