Goody-foody Burger

Autor receptu: tinca

Goody-foody steaky sú moje obľúbené,sú rastlinného pôvodu, svojim vzhľadom,chuťou a konzistenciou však pripomínajú mäsové výrobky. Sú ochutené prírodnými koreninami a chuťovými látkami, bez konzervantov a prirodzene neobsahujú cholesterol. Na trhu sú hovädzie a kuracie, u mňa vyhrávajú kuracie, hlboko zmrazené, alebo dostať už aj chladené vo vegetkách a nedajú sa porovnať s tými suchými zo sóje. Jedlo zvládnete bez zložitej prípravy, mám tu z neho zopár rcp a teraz pridávam tento skvelý burger.

1
porcia
10 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žemľu si rozpolíme tak, aby vrchný diel bol väčší ako spodný. Do majonézy pridáme pretlačený cesnak, premiešame. Potrieme ňou obe polovice žemle. Pripravíme si zeleninu na oblohu burgera, farebnú papriku pokrájame na kolieska /ja som mala žltú/, tak isto aj paradajku. Cibuľu tiež rozkrojíme na plátky a rozoberieme ju na okrúhle lupene, uhorku na kolieska a z ľadového šalátu odstránime hlúbik.
  2. V panvici si potom zohrejeme olivový olej a g.f.-kuracie steaky opečieme z oboch strán do ružova a na servítke odsajeme prebytočný olej.
  3. A začneme burger skladať na spodný diel žemle dáme 1 list ľadového šalátu, na to pár koliesok uhorky, plátok syra, koliesko paradajky,na to položíme horúce steaky, a zasa zelenina cca 2 krúžky papriky, pár koliesok červenej cibule, plátok syra a končíme listom šalátu. Nakoniec to vrstvenie zeleniny je len na vás. Priklopíme druhou polkou žemle a "burger" je na svete.
  4. Tým, že steaky sú horúce, syr sa nám krásne roztečie a ľahká expres večera je hotová. Zvyšnú zeleninu použijeme ako oblohu na tanierik. Chutí skvele, tak teda dobrú chuť! RADA navyše: ak miesto majonézy použijeme jogurto-cesnakový dresink, je potom burger aj pre vegeteriánov. Na recept som použila goody-foody steak chladené, ale výborné sú aj mrazené, ktoré pred opekaním netreba rozmrazovať.