tento recept patrí k mojím obľúbeným, už ho robím častejšie ako palacinky :)

18
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
175 g alebo rastlinný tuk
600 ml
3 ks
1 bal
1 bal
1 ČL




Postup

  1. 1

    najskôr zmiešajme všetky suché suroviny. Do nich pridáme na miernom ohni roztopený margarín a mlieko, premiešame a ešte pridáme vajíčka. Hladké cesto necháme “odpočívať” asi 30min.

    Gofry - obrázok 1
  2. 2

    panvicu poriadne rozohrejeme, vytrieme tukom a pomaly pečieme do zlatista. neukladajte upečené vafle jednu na druhú – zmäknú vám

    Gofry - obrázok 2
  3. 3

    upečené vafle potrieme džemom, poukladáme ovocie (jahody, mandarínky alebo kolieska banánu) Na ovocie dáme šľahačku a ozdobíme čokoládovým kondenzovaným mliečkom. Dobrú chuť :D

    Gofry - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
Ja po tom gofrovaci poskulujem uz hodny cas,len neviem ci mi potom nebude nan prach padat a budem ich robit raz za rok:-),vzdy ked vidim recept,si spomeniem na gofraren,kde ich robili bozske...recpt si ukladam,co ked nahodou...
orchidea
Mám doma vaflovač a tiež robím často vafle. Okrem toho, že ich potriem džemíkom, dám si šľahačku ešte ich polievam aj ovocnou omáčkou, tú urobím z akéhokoľvek ovocia môže byť aj mrazené, chvíľku ho podusím v troške vody a zahustím solamylom ak sa mi zdá veľmi kyslé pridám trochu cukru, potom polejem čokoládou, no proste je to riadna kalorická bomba ale vynikajúúúúca....
prievanka
na zábave som vyhrala gofrovač a teraz som vyskúšala tento recept a je super! deťom chutí:-) ďakujem za recept:-)
vanilka111
@ Vranocka @ , včera som ich robila podľa Tvojho receptu,len som zamenila cukor za 100g trstinového cukru a dve lyžice medu. sú najlepšie aké som kedy jedla a sú krásne chrumkavé a nemusia chladnúť na mriežke ale len na servítke,vrelo odporúčam a ďakujem :-)
victus
vyskúšali sme tento recept, valfe sú chutné chrumkavé, múku som dala bezlelkovú a namiesto mlieka som dala perlivú minerálku, ale aj tak boli veľmi chutné. ďakujem za recept. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia