Gnochi s paradajkovo-syrovou omáčkou a s kuracím mäsom

Autor receptu: juro8547

Ahojte. Dnes som mal v práci ,,pomenej,, tak som mal možnosť pripraviť toto jedlo i nafotiť a zdielať to s Vami. Dúfam že niektorích z Vás môžem inšpirovať...

1
porcia
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso pokrájame na rezance, dáme na panvicu a opečieme na olivovom oleji. Keď máme opečene, mäsko dáme na tanierik.
  2. Do tej istej panvice pridáme cherry paradajky v celku, samozrejme predtým umyjemepod tečúcou vodou, paradajkovú omáčku, špenátove listy(použil som mrazené, iné som momentálne nemal). Ak máme možnosť dajme čerstve špenátové listy, ale vtom prípade to pridávajme tesne pred dohotovením. Pridáme tiež už hotové zemiakove gnocchi, pridáme troška bieleho vínka, cele podusíme asi 2 minutky a máme to hotove.
  3. Na zvášť panvičke si pripravíme syrovú omáčku: Niva, údený syr, mozerella, všetko postrúhame, dáme na panvicu, pridáme smotanu na varenie, troška vegety, bieleho vínka, nastrúhaný muškátový orech, prevarime, kým sa nám syry neroztopia a máme omáčku hotovú.
  4. Gnocchi dáme na tanierik, ja som použil hlboký tanier (na cestoviny), na vrch vlejeme syrovu omáčku a nakoniec pridáme kuracie mäsko. Vhodna ozdoba je čerstvá bazalka, ja som použil rukolu(bazalka sa minula) :)
  5. Zemiakove gnocchi: Zemiaky uvaríme v šupke, uvarene očisťíme, zomelieme. Pridáme polohrubú múku, soľ, vajíčko a vypracujeme tuhe cesto( bez stroja to bude drina). Z cesta narobíme bochníky, ktoré rozšúlame na a nakrajujeme na take male ploche, oválne ,,čudá,, :) vyvárame vo vriacej vode s troškou rastlinného oleja. Váríme asi 10 minút, kým nám gnocchi nevyplávajú. Odporúčal by som hneď po uvarení vložiť gnocchi do ladovej vody a to doslovne.
  6. Paradajková omáčka: čerstvé paradajky blanšírujeme. Blanšírovanie: vložíme ich do vriacej vody na minutu. Dosiahneme že možme lahko odstrániť šupku. Cibulu narezeme na menšie kusy, opražime na oleji, pridáme tie paradajky, nasekaný cesnak, biele vínko, vegetu, možme oregáno, tymián.. Trocha podlejeme vodou či vývarom a varíme kým sa nám paradajky úplne nerozvaria. Zmixujeme a máme omáčku.