Gnochi s paradajkovo-syrovou omáčkou a s kuracím mäsom

juro8547 - fotkajuro8547, 21. februára 2011
Gnochi s paradajkovo-syrovou omáčkou a s kuracím mäsom
Foto: juro8547

Ahojte. Dnes som mal v práci ,,pomenej,, tak som mal možnosť pripraviť toto jedlo i nafotiť a zdielať to s Vami. Dúfam že niektorích Zobraziť celý popisAhojte. Dnes som mal v práci ,,pomenej,, tak som mal možnosť pripraviť toto jedlo i nafotiť a zdielať to s Vami. Dúfam že niektorích z Vás môžem inšpirovať...

1
porcia
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

50g
150g
100ml
20g
50 ml
50g
Paradajkova omáčka:
300g
100g
gnocchi zemiakove:
300g
300g
1 ks
syrová omáčka:
50g
50g
50g
100 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso pokrájame na rezance, dáme na panvicu a opečieme na olivovom oleji. Keď máme opečene, mäsko dáme na tanierik.

    Gnochi s paradajkovo-syrovou omáčkou a s kuracím mäsom - obrázok 1
  2. 2

    Do tej istej panvice pridáme cherry paradajky v celku, samozrejme predtým umyjemepod tečúcou vodou, paradajkovú omáčku, špenátove listy(použil som mrazené, iné som momentálne nemal). Ak máme možnosť dajme čerstve špenátové listy, ale vtom prípade to pridávajme tesne pred dohotovením. Pridáme tiež už hotové zemiakove gnocchi, pridáme troška bieleho vínka, cele podusíme asi 2 minutky a máme to hotove.

    Gnochi s paradajkovo-syrovou omáčkou a s kuracím mäsom - obrázok 2
  3. 3

    Na zvášť panvičke si pripravíme syrovú omáčku: Niva, údený syr, mozerella, všetko postrúhame, dáme na panvicu, pridáme smotanu na varenie, troška vegety, bieleho vínka, nastrúhaný muškátový orech, prevarime, kým sa nám syry neroztopia a máme omáčku hotovú.

    Gnochi s paradajkovo-syrovou omáčkou a s kuracím mäsom - obrázok 3
  4. 4

    Gnocchi dáme na tanierik, ja som použil hlboký tanier (na cestoviny), na vrch vlejeme syrovu omáčku a nakoniec pridáme kuracie mäsko. Vhodna ozdoba je čerstvá bazalka, ja som použil rukolu(bazalka sa minula) :)

    Gnochi s paradajkovo-syrovou omáčkou a s kuracím mäsom - obrázok 4
  5. 5

    Zemiakove gnocchi: Zemiaky uvaríme v šupke, uvarene očisťíme, zomelieme. Pridáme polohrubú múku, soľ, vajíčko a vypracujeme tuhe cesto( bez stroja to bude drina). Z cesta narobíme bochníky, ktoré rozšúlame na a nakrajujeme na take male ploche, oválne ,,čudá,, :) vyvárame vo vriacej vode s troškou rastlinného oleja. Váríme asi 10 minút, kým nám gnocchi nevyplávajú. Odporúčal by som hneď po uvarení vložiť gnocchi do ladovej vody a to doslovne.

  6. 6

    Paradajková omáčka: čerstvé paradajky blanšírujeme. Blanšírovanie: vložíme ich do vriacej vody na minutu. Dosiahneme že možme lahko odstrániť šupku. Cibulu narezeme na menšie kusy, opražime na oleji, pridáme tie paradajky, nasekaný cesnak, biele vínko, vegetu, možme oregáno, tymián.. Trocha podlejeme vodou či vývarom a varíme kým sa nám paradajky úplne nerozvaria. Zmixujeme a máme omáčku.

Diskusia k receptu

frezia68
Určite chutný recept,šikovný kuchár a pekne upravený tanier :-)))
babidka
raz som kupila nocky hotove- veruze mi nechutili . odvtedy si radsej robim sama , ale asi som narocna :-)Najblizsie vyskusam tvoj recept .akurat urcite vynecham vegetu, ta dava vsetkym jedlam taku univerzalnu chut a pri tom vsetkom dobrom co si tam dal , je podla mna aj zbytocna :-)
juro8547
Ďakujem za komentáre. Gnocchi: hmm opisal by som ich ako zemiakove halušky, ale líšia sa prípravou aj ingredienciami. Klasicke halušky to sú pre mňa: múka, voda, vajíčko, soľ, cesto je take tuhšie, no liate zaroveň. Gnocchi to sú varene zemiaky, múka, sol, vajíčko. Už len tím že tam nejde voda, je jasne že cestu bude dosť tuhe.. a doležite je pomer múky a zemiakov, ma to byť 1:1 Príprava je nelahka,ale tie domáce súnajchutnejšie, ale keď na to nemáme ,,nervy,, :) ujdú aj tie kupovane.
juro8547
babidka: Úplne stebou súhlasím. Ako kuchár sa mierne hanbím za dochucovanie vegetou:) ale chutí mi to. Ja trebárs soľ používam iba na surove maso, marinády a podobne medzi prípravy k jedlám, ale tie čo sa už nejakým spôsobom tepelne upravujú, tak rád vegetím:) Do tích gnocchi som dal ale skutočne iba štipku, takže chute sa určite neprerážali, bol to môj taký obedík. Som rád že som mohol niekoho inšpirovať a možno aj vylepšíte ten receptík. :)
zdezda
Páči sa mi tvoj receptík, podrobne vysvetlený a pekne naaranžovaný, si šikovný, a pritom taký mladý:-)
juro8547
Ďakujem:) pri varení na veku skutočne nezáleží. Chuť, vôla a srdce sú najlepšie dochudcovadlá.
cica2
si šikovný, vyzerá to supér!
daewootn
...kto má rád gnocchi - ha -ha je kamarat. U mňa sú to šúlance, skladba nastrúhané varené zemiaky v šupke, múka pol na pol hladká
alebo polohrubá, hrubá ak sa pridáva do teplých zemiakov, soľ a žiadne vajce. Vajce cesto zbytočne zriedi. U nás sa často robia a keď
tak také množstvo ako pre päť drevorubačov a z cesta sa spraví aj pár lokšov. Konzumujem ich obalené v osmaženej strúhanke.
25acer
Že sa ti z tím chcelo tak hrať ale musím povedať že to vyzerá super asi si to dáme aj my
dík za super nápad




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia