Cestoviny so zeleninou
Cestoviny so zeleninou

Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 14. septembra 2017
Gnocchi so zeleninovým demi-glace a s hubami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

2 kg
500 g
500 g
500 g
200 g
 hrsť
 na opraženie
1 PL
500 g chladené
Ochutené mascarpone:
100 g
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu (okrem mrkvy na opraženie) očistíme a pokrájame, osolíme, premiešame s olejom a v rúre pri 150 °C necháme zapiecť do mierneho pripálenia. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou a necháme ďalšiu hodinu piecť. Potom z pekáča zlejeme šťavu, ktorú miernym varom zredukujeme na polovicu.

  2. 2

    Neolúpané strúčiky cesnaku dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 150 °C. Upečený cesnak vytlačíme do mascarpone, pridáme posekanú pažítku a premiešame.

  3. 3

    Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale. Hotové ich polejeme šťavou, posypeme opraženými pistáciami a hubami shitake opraženenými s veľkými kúskami mrkvy. Dozdobíme lyžicou ochuteného mascarpone.

Diskusia k receptu

haji
No toto?! Návod na obale mě dostal.
marianne
@ haji..:-D je fakt, ze ten recept by si zaslúžil aj recept na dobré domáce gnocchi, ale zase, privieram oko, lebo inak dobré to môže byť veľmi...viem si to predstaviť aj s inou cestovinou, či prílohou...
zivestriebro
Veď nie každý obed si varíme "od Adama", teda ako profesionál v reštauračnej kuchyni. Čas nás núti používať aj polotovary a pod., pritom práve cestoviny sú hádam najnevinnejší polotovar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia