Gnocchi

Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka. Nám doma veľmi chutí, preto by som sa chcela s receptom podeliť.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme gnocchi. Ja som robila z uvarených a popučených zemiakov (600 g), 110 g hladkej múky a soli, niekedy dávam aj vajce, podľa zemiakov. V oboch prípadoch sú chutné. Vypracujeme cesto a vytvarujeme gnocchi.
  2. Na troche olivového oleja opečieme jarnú cibuľku nakrájanú na kúsky a rozpučený cesnak. Pridáme škrabkou na zemiaky nakrájané prúžky cukety. Keď zelenina chytí farbu a začne rozvoniavať, pridáme mascarpone.
  3. Rozmiešame, posolíme a pokoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Necháme minútku pobublať.
  4. A pridáme pokrájané listy špenátu.
  5. Zatiaľ uvaríme gnocchi v horúcej osolenej vode. Uvarené scedíme.
  6. Uvarené gnocchi opatrne vmiešame do omáčky. Posypeme parmezánom. Ak sa nám omáčka zdá hustá, môže sa zriediť s trochou vody, v ktorej sa varili gnocchi.
  7. Dáme do rúry pod gril, asi na 5 minút, alebo dokedy syr chytí peknú pripečenú farbu.