Gnocchi
Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka. Nám doma veľmi chutí, preto by som sa chcela s receptom podeliť.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme gnocchi. Ja som robila z uvarených a popučených zemiakov (600 g), 110 g hladkej múky a soli, niekedy dávam aj vajce, podľa zemiakov. V oboch prípadoch sú chutné. Vypracujeme cesto a vytvarujeme gnocchi.
- Na troche olivového oleja opečieme jarnú cibuľku nakrájanú na kúsky a rozpučený cesnak. Pridáme škrabkou na zemiaky nakrájané prúžky cukety. Keď zelenina chytí farbu a začne rozvoniavať, pridáme mascarpone.
- Rozmiešame, posolíme a pokoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Necháme minútku pobublať.
- A pridáme pokrájané listy špenátu.
- Zatiaľ uvaríme gnocchi v horúcej osolenej vode. Uvarené scedíme.
- Uvarené gnocchi opatrne vmiešame do omáčky. Posypeme parmezánom.
Ak sa nám omáčka zdá hustá, môže sa zriediť s trochou vody, v ktorej sa varili gnocchi.
- Dáme do rúry pod gril, asi na 5 minút, alebo dokedy syr chytí peknú pripečenú farbu.