Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure
Autor receptu: livinka
Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami
a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý týždeň
som bola strašne chorá a keďže som momentálne sama
v zahraničí,
nemal sa kto o mňa postarať. No a keď na mňa prišiel
hlad a ja som nemala energiu na
vyváranie zložitých jedál, bolo treba improvizovať a
vymyslieť nejakú rýchlovku :)
1 porcia |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesnak nakrájame na plátky, čerstvú chilli papričku zbavíme semienok a nakrájame na krúžky. Sušené paradajky nakrájame na polovice a olivy zbavené kôstok taktiež na krúžky.
Zároveň dáme zovrieť vodu na gnocchi.
- Pripravíme si aglio olio e pepperoncino: na olivovom oleji orestujeme cesnak do sklovita, trochu stiahneme plameň, pridáme chilli papričku a restujeme ešte cca dve minúty.
- Pridáme olivy a sušené paradajky a zmes chvíľu dusíme. Gnocchi vložíme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na hladinu (cca dve-tri minúty).
- Odstavíme z plameňa, pridáme čerstvú umytú rukolu a uvarené gnocchi a ešte v panvici všetko spolu zmiešame, prípadne dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť :)