Gnocchi aglio olio e peperoncino con verdure

Autor receptu: livinka

Gnocchi s olivovým olejom, cesnakom, chilli papričkami a zeleninou podľa aktuálnej chuti :) Celý minulý týždeň som bola strašne chorá a keďže som momentálne sama v zahraničí, nemal sa kto o mňa postarať. No a keď na mňa prišiel hlad a ja som nemala energiu na vyváranie zložitých jedál, bolo treba improvizovať a vymyslieť nejakú rýchlovku :)

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesnak nakrájame na plátky, čerstvú chilli papričku zbavíme semienok a nakrájame na krúžky. Sušené paradajky nakrájame na polovice a olivy zbavené kôstok taktiež na krúžky. Zároveň dáme zovrieť vodu na gnocchi.
  2. Pripravíme si aglio olio e pepperoncino: na olivovom oleji orestujeme cesnak do sklovita, trochu stiahneme plameň, pridáme chilli papričku a restujeme ešte cca dve minúty.
  3. Pridáme olivy a sušené paradajky a zmes chvíľu dusíme. Gnocchi vložíme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na hladinu (cca dve-tri minúty).
  4. Odstavíme z plameňa, pridáme čerstvú umytú rukolu a uvarené gnocchi a ešte v panvici všetko spolu zmiešame, prípadne dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť :)