Glazovaný ružičkový kel s kávou a polentou s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Divočina? A čo, veď len raz žijeme, tak prečo nevyskúšať :) Nakoniec si možno pochutnáte ako ja...inšpirácia : floatingkitchen.net

2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme polevu s kávy, balzamica a javorového sirupu, dáme do menšej panvice a varíme asi 8 minút, pokiaľ sa nevyvarí asi na 3 lyžice hustého sirupu. Zatiaľ so očistíme ružičkový kel od obschnutých listov, šampiňóny utrieme vlhkou utierkou
  2. Kel aj šampiňóny nakrájame na 1/4, zmiešame s olejom, soľou, korením a tymianom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov na 15 minút. Zatiaľ sa nám zredukovala poleva, opečenú zeleninu vyberieme a zalejeme zredukovanou polevou a vrátime do rúry opäť na 15 minút.
  3. Vodu zmiešame s mliekom, osolíme a necháme zovrieť, pomaly prisypeme kukuričnú krupicu, ako keď varíme grís :) a za stáleho miešania varíme asi 20 minút. Môžete použiť aj instantnú polentu, a budete to mať do troch minút hotové. Do hotovej polenty vmiešajte trošku masla a ešte do horúcej mascarpone. Dobre premiešajte.
  4. Zatiaľ sa nám upiekla zelenina a môžme obedovať. Teda mne to chutilo, iné chute a navzájom sa dobre doplnili. Ja si to viem v druhej verzii predstaviť miesto šampiňónov s pečenými gaštanmi. Tak sa ja teším na Vaše reakcie :)