Gazdovské roládky s kyslou kapustou, slaninou a klobásou

Autor receptu: havino

Určite ich všetci poznáte, možno ste ešte také nepiekli, alebo pozabudli na ne, ako ja. Nakoľko je ešte zimné obdobie, aj ked vonku to tak nevyzerá, stále je čas využitia kyslej kapusty. Na vareche sú bravčové roládky, ale každý recept je iný. Ponúkam tieto jednoduché na inšpiráciu.

90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bravčovú krkovičku, narežeme na pláty, vyklepeme, posolíme, pokoreníme. Na panvici usmažíme na drobno pokrájanú slaninu, tú som pozabudla odfotiť, pridáme kyslú kapustu, na drobno pokrájanú klobásu, stačí prehriať, zmiešať so slaninou a klobásou, dochutíme soľou, korením. Každý plát naplníme kyslou kapustou, boky mäsa preložíme do vnútra rolády, stočíme a pripneme ihlicou, špáradlom. Uložíme do pekáča. Povrch rolád posypeme mletou červenou paprikou, mletou rascou, podlejeme deci vody a dáme piecť prikryté na 200C.
  2. Po 3/4 hodine, aj hodine, vyberieme z rúry, výpek zlejeme do hrnca, posypeme posekaným cesnakom. Rolády pooblievame výpekom, pokladieme na ne plátky anglickej slaniny a odokryté necháme zapiecť cca 15 min. Odliatý výpek v hrnci zahustíme jednou kávovou lyžičkou solamylu rozmiešaného v troške vody, nemáme radi vodové šťavy, len mierne zahustiť. Necháme prejsť varom a zahusteným výpekom prelejeme rolády v pekáči. Podávame so zemiakovou kašou, celými varenými zemiakmi, podľa chuti.
  3. Nuž a na záver, kalórií plný tanier, ja viem, ale akční chlapi, ako mám ja doma troch znesú, ani jedna sa na nich neprilepí a cholesterol z jedla tiež zatiaľ úspešne likvidujú. Dobrú chuť, ak vyskúšate.