Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Vlastne sa volajú francúzske zemiaky, ale keďže som do týchto použila všetky domáce suroviny z farmárskeho dvora..dal som im nový šat ako ,,gazdovské,, je v nich domáca neúdená klobáska v čievku, domáce vajíčka ako aj domáca smotana...

40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. uvarila som zemiaky v šupke...ošúpala a pokrájala na kolieska..
  2. uvarila 3 vajíčka, pokrájala na plátky a aj klobásku v črievku..klobáska nie je zaúdená, zvykneme ju ihneď po zhotovení zamraziť..
  3. zapekaciu misu som vymazala bravčovou masťou a posypala strúhankou z domáceho sušeného pečiva...ukladala som prvú vrstvu zemiakov a na to varené vajíčka..
  4. odstránila som z klobásky črievko..
  5. klobáskové mäso som ukladala na vajíčka..
  6. na klobásku som dala poslednú vrstvu zemiakov...do domácej hustej smotanky som pridala jedno vajce, rozmiešala a poliala zemiaky..jednotlivé vrstvy zemiakov som osolila a okorenila..
  7. trúbu som predhriala na 200st. a piekli sa 40min. upečené som ihneď posypala strúhaným syrom..
  8. podávala som k nim paprikovú čalamádu z receptom z Maďarska...dobrú chuť..
  9. a takto vyzerala klobáska , jaternička, koleno a labka. ..keď mi priniesol farmár..