Gazdovské bagety

subas - bez fotkysubas, 22. apríla 2010

Tento recept pripravujeme často, vždy ho však trošku inovujeme napríklad sme už skúšali prisypať aj gyros korením, sézamom, ľanom, otrubami do cesta, alebo ovsenými Zobraziť celý popisTento recept pripravujeme často, vždy ho však trošku inovujeme napríklad sme už skúšali prisypať aj gyros korením, sézamom, ľanom, otrubami do cesta, alebo ovsenými vločkami.

2:20 minút
tepelná úprava

Suroviny

190 ml
1/2 KL
12 g
190 g
40 g
20 g
3/4 KL




Postup

  1. 1

    Suroviny vkladáme do nádoby v tomto poradí: vlažná voda, cukor a droždie. Rozmiešame za pomoci umelej lyžičky alebo štetca. Pridáme obe múky, otruby a soľ. Zapneme stroj na program prípravy bagiet.

  2. 2

    Vypracované cesto vyberieme po zaznení signálu na vymúčenú dosku a vytvarujeme 4 bochníčky. Pokračujeme pri príprave bagiet tak že: cesto prekladáme do 1/3 po dížke a potom do 1/3 po šírke. tento postup opakujeme aspoň 2x.

  3. 3

    Vložíme do podstavca na bagety, potrieme studenou vodou a posypeme sézamom. Vložíme naspäť do stroja a pečieme bagety ešte 2 hod.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia