Gaštanový koláč
Gaštanový koláč podľa Kristíny Nemčkovej (videorecept)
Autor receptu: sons
Tiež poznáte gaštanové pyré ako
„klasiku so šľahačkou“? Aj v tomto
recepte ju nájdete. No trochu inak.
Vyskúšajte jedinečný
gaštanový koláč od víťazky súťaže
MasterChef Česko, Kristíny Nemčkovej.
60 minút príprava |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Čokoládu s maslom rozpustíme nad vodnou parou.
- Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme s trstinovým a škoricovým cukrom do peny. Potom počas šľahania prilievame roztopenú čokoládu s maslom.
- Do zmesi pridáme rozdrobené gaštanové pyré a opäť prešľaháme. Vmiešame 1 PL hladkej múky. Nakoniec opatrne zapracujeme vyšľahané bielky.
- Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Naplníme cestom a dáme piecť na 40-45 minút na 180 °C.
- Omáčka: Žĺtky s cukrom miešame, kým sa cukor nerozpustí. Mlieko s vanilkovou pastou privedieme k varu a pomaly za stáleho miešanie prilejeme k žĺtkovej zmesi. Omáčku na miernom ohni za stáleho miešania zohrievame.
- Upečený vychladnutý koláč vyklopíme z formy, nakrájame a podávame s vyšľahanou šľahačkou a omáčkou.