Gaštanový cheesecake

Gaštanový cheesecake so smotanovým likérom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozmrvíme najemno, zmiešame s maslom, vyplníme dno a boky tortovej formy (priemer asi 25 cm). Dáme zapiecť pri 150 °C asi na 10 minút.
  2. Pripravíme náplň. Ručným šľahačom spolu premiešame všetky ostatné suroviny na hladký krém. Nalejeme na sušienkový základ a pečieme asi hodinu pri 150 °C.
  3. Po upečení rúru vypneme, otvoríme a cheesecake necháme vychladnúť ďalšiu hodinu. Po vychladnutí navrch navrstvíme polevu, ktorú vytvoríme zmiešaním kyslej smotany, gaštanového pyré a baileys.