Gaštanové rezy s karamelovou šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Gaštanové pyré je jedno z mojich obľúbených "surovín". Na Vianoce u nás nesmie chýbať :)
6 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme po lyžiciach polohrubú múku s kypriacim práškom, preosiate kakao a olej.
- Cesto dáme do menšej, vymastenej, múkou vysypanej formy ( u mňa rozmery plechu 29x20 cm ) a vo vyhriatej rúre upečieme.
- Plnka: z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding a necháme ho vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme gaštanové pyré, po častiach vychladnutý puding a spolu vyšľaháme.
- Karamelová šľahačka: Cukor rozpustíme na karamel, vlejeme smotanu na šľahanie, premiešame, karamel rozpustíme a necháme vychladnúť.
- Potom vyšľaháme so stužovačom šľahačky.
- Na vychladnuté cesto natrieme plnku a potrieme ju vyšľahanou karamelovou šľahačkou. Ozdobíme nastrúhaným gaštanovým pyré.
- Vyskúšajte, je to veľmi chutný zákusok. To cesto je strašne super a vôbec nevysychá. Dobrú chuť :)