Gaštanové rezy s karamelovou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Gaštanové pyré je jedno z mojich obľúbených "surovín". Na Vianoce u nás nesmie chýbať :)

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme po lyžiciach polohrubú múku s kypriacim práškom, preosiate kakao a olej.
  2. Cesto dáme do menšej, vymastenej, múkou vysypanej formy ( u mňa rozmery plechu 29x20 cm ) a vo vyhriatej rúre upečieme.
  3. Plnka: z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding a necháme ho vychladnúť.
  4. Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme gaštanové pyré, po častiach vychladnutý puding a spolu vyšľaháme.
  5. Karamelová šľahačka: Cukor rozpustíme na karamel, vlejeme smotanu na šľahanie, premiešame, karamel rozpustíme a necháme vychladnúť.
  6. Potom vyšľaháme so stužovačom šľahačky.
  7. Na vychladnuté cesto natrieme plnku a potrieme ju vyšľahanou karamelovou šľahačkou. Ozdobíme nastrúhaným gaštanovým pyré.
  8. Vyskúšajte, je to veľmi chutný zákusok. To cesto je strašne super a vôbec nevysychá. Dobrú chuť :)