Gaštanové guľky v kokose a malinovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Rýchly ovocný dezert... omáčka môže byť na teplo, i studeno.
6 porcií |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mleté ovsené vločky, mleté mandle, marhule a gaštany s mandľovým mliekom dáme do vysokej nádoby, premiešame a z tejto zmesi spravíme pyré.
- Dáme ho na pol hodinu do chladničky.
- Medzitým opražíme kokosovú múčku nasucho (nie do hneda, len pokým začne voniať) a dáme do malej misky.
- Pripravíme malinovú omáčku - do hrnca dáme mrazené maliny s cukrom a škoricou a zohrievame ich... súbežne ich roztláčame tak, aby nám vznikla jednotná masa so zrniečkami.
- Túto malinovú masu potom prepasírujeme.
- Po pol hodinke cesto vyberieme, tvarujeme malé guľky a obalíme v kokose. Môžeme ich dať pred podávaním ešte chladiť.
- Guľky podávame s malinovou omáčkou a čerstvými malinami. Dobrú chuť.