Gaštanové guľky v kokose a malinovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Rýchly ovocný dezert... omáčka môže byť na teplo, i studeno.

6
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mleté ovsené vločky, mleté mandle, marhule a gaštany s mandľovým mliekom dáme do vysokej nádoby, premiešame a z tejto zmesi spravíme pyré.
  2. Dáme ho na pol hodinu do chladničky.
  3. Medzitým opražíme kokosovú múčku nasucho (nie do hneda, len pokým začne voniať) a dáme do malej misky.
  4. Pripravíme malinovú omáčku - do hrnca dáme mrazené maliny s cukrom a škoricou a zohrievame ich... súbežne ich roztláčame tak, aby nám vznikla jednotná masa so zrniečkami.
  5. Túto malinovú masu potom prepasírujeme.
  6. Po pol hodinke cesto vyberieme, tvarujeme malé guľky a obalíme v kokose. Môžeme ich dať pred podávaním ešte chladiť.
  7. Guľky podávame s malinovou omáčkou a čerstvými malinami. Dobrú chuť.