Gaštanová roláda

Autor receptu: ajdenaa

Je rýchlo hotová, výborná ku káve.

5
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. V dvoch miskách si vytvoríme 2 plnky. 1 BB keksy rozmrvíme v mixéri, presypeme do misky, pridáme k nim 125 g masla, 1 gaštanové pyré, cukor podľa chuti, do prvej plnky pridáme kakao a orechy )podľa chuti.
  2. V druhej miske postup zopakujeme. Len vytvárame bledú plnku, čiže nedáme kakao, ale pridáme kokos. Zmesy v obidvoch miskách vymiesime zvlášť. Z tohto množštva vyrobíme dve roládky.
  3. Na potravinársku fóliu si položíme valček z lovice kakaovej hmoty, postupne si ho posýpame práškovým cukrom a vyľkáme na tenučkú placku. Mala by mať tvar obdĺžnika. To isté urobíme z polovice bledej hmoty, ale na druhej potravinárskej fólii. Keď je aj tá do tenka vyvaľkaná, preložíme ju na kakaovú hmotu. Jemne pomocou fólie ich spolu stočíme do roládky, ostanú zabalené vo fólii, odložíme ich vychladnúť do chladničky. Tento istý postup zopakujeme s Druhou polovicou hmoty, čiže vytvoríme roládku.