Kuracie mäso
Gallo pinto podľa hudobníka Mateja Smutného (videorecept)
Autor receptu: sons
Hudobník Matej Smutný sa nedávno vrátil z Kostariky, a tak nám uvaril tradičné miestne jedlo gallo pinto.
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Jazmínová ryža: Ryžu opražíme na olivovom oleji, zalejeme vodou, dochutíme soľou a uvaríme.
- Kuracie mäso: Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme nasekaný cesnak a na rezance nakrájané kuracieho prsia. Opečieme z každej strany, pridáme červenú papriku a soľ. Podlejeme vodou a necháme podusiť.
- Fazuľa: Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na oleji a pridáme fazuľu. Podusíme a nakoniec pridáme mexickú salsu.
- Banány: Ošúpané banány prekrojíme na polovice, ktoré prerežeme na plátky. Opražíme na slnečnicovom oleji z každej strany.
- Servírovanie: K fazuľovej zmesi primiešame uvarenú ryžu. Podávame s kuracím mäsom, volským okom, opraženým banánom a pridáme nakrájané paradajky.