Ryža
Gallo Pinto alebo ryža s fazuľou, slaninou a vajíčkom
Autor receptu: siuuu
Jednoduché ale výborné jedlo zo stredoamerickej kuchyne. Toto je jeden z úplne prvých cudzokrajných receptov, ktorý som
kedysi dávno skúšala. Je to taká rýchlejšia verzia pre časovo zaneprázdnených alebo netrpezlivých.
4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvaríme klasickým spôsobom (v osolenej vode bez iných prísad) a odložíme nabok.
- Na panvicu dáme polovicu kokosového oleja, polovicu nadrobno pokrájanej slaniny alebo sušenej šunky (ja som dnes použila Schwarzwaldskú šunku), pár minút opekáme, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, po chvíli scedenú a prepláchnutú červenú fazuľu a pár minút dusíme.
- Zmes zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, korením, polovicou cesnaku a nadrobno posekanou vňaťou.
- Na druhej panvici na druhej časti kokosového oleja opečieme najemno nakrájanú zvyšnú slaninu alebo sušenú šunku, pokrájanú jarnú cibuľku (bielu aj zelenú časť), zvyšný cesnak. Vajíčka vyšľaháme a nalejeme na opečenú zmes, ochutíme soľou a korením a upečieme. Smažené vajíčka podávame s fazuľovou ryžou, ozdobené kyslou smotanou (ja nemám rada, tak som nedávala) a paradajkami.