Galetky s mascarpone, tvarohom a ríbezľami (fotorecept)
Autor receptu: lekorica
Tak a je tu minulo-týždňové repete galetiek, tentokrát v sladkej verzii.
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Do misy nasypeme múku, cukor a soľ. Pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.
- Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.
- Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame mascarpone s tvarohom, pridáme cukor, vanilkový puding a bourbon vanilku/esenciu. Všetko dobre premiešame.
- Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25 cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú plnku a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme ríbezľami.
- Okraje cesta potrieme žĺtkom a koláče pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C cca 45 minút.