Cestoviny s karfiolom

Fusilli s pečeným karfiolom a chrumkavou posýpkou

Autor receptu: kaatka

Inšpirácia z časopisu Apetit.

2-3
porcie
25-30 minút
príprava
20 minút
na 230 °C

Postup

  1. Karfiol natrháme na drobné kúsky. Vložíme do zapekacej misy na papier na pečenie, posolíme, poprášime korením a pokvapkáme po celej ploche olivovým olejom. Dáme piecť na 20 min./230 stupňov.
  2. Hneď, ako si do rúry vložíme karfiol, dáme variť cestoviny.
  3. Chrumkavú posýpku si pripravíme ako tretiu. Na rozohriatu panvicu dáme menšiu PL oliv. oleja, pretlačíme dva strúčiky cesnaku, nasypeme strúhanku a pomleté oriešky. Zmes opekáme 2 - 4 min. Je potrebné oddeľovať kúsky cesnaku a snažiť sa vytvoriť sypkú zmes.
  4. Keď už máme karfiol upečený a cestoviny už pomaly budeme cediť, do wok panvice dáme na 1 PL oliv. oleja smažiť cibuľu na tenké mesiačiky a dve lyžice kapár. Keď chytí cibuľa zlatistý nádych, prisypeme do panvice karfiol,cestoviny, petržlen prípadne bylinky podľa chuti. Všetko spolu miešame asi minútu bez ohňa. Vymačkáme pol citróna. Ak sú cestoviny suché, prilejeme jednu dve lyžice vody z vyvarených cestovín. Stačí už len dochutiť, naservírovať na taniere a posypať chrumkavou strúhankou. Cestoviny sú výborné☺ Kto si nevie predstaviť cestoviny bez syra, výrazný syr ako napr.niva na menšie kúsky sa veľmi hodí. Môžete si tiež pridať viac kúskov kapary, aj to úplne postačí.