Fusilli s hlivou a kuracím mäsom

Autor receptu: martinis

Máte radi huby ? Ak áno, potom iste aj jednu z najzdravších : hlivu. Kombinácia hlivy, kuracieho mäsa, paradajky a jemnej sladkej chuti sójovej omáčky je prekvapivo veľmi chutná a výdatná :)

1
porcia
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tento recept je jeden z menšiny, v ktorých nehrá hlavnú úlohu zelenina, napriek tomu je výživný a veľmi chutný za použitia rozumného množstva prísad ;) Hliva, kuracie mäsa, cestoviny, pár paradajok, cibuľa a pár kvapiek sójovej omáčky - to je takmer všetko, čo dnes budeme potrebovať.
  2. Kuracie (pokojne aj morčacie) mäso prepláchneme pod vodou, nakrájame na kocky, do ktorých poctivo vmiešame soľ a mleté čierne korenie. Opečieme na lyžici olivového oleja, postačí len chvíľka, kým sa mäso nezatiahne.
  3. Pridáme nahrubo nasekanú cibuľu - v tomto jedle sú chutné väčšie kúsky - a opečieme dozlata. Potom podlejeme vodou či vývarom, pridáme nakrájanú paradajku, pokvapkáme sójovou omáčkou a prikryté dusíme. Určite si zaobstarajte kvalitnú sójovú omáčku, aj pár kvapiek dokáže zmeniť chuť jedla na nepoznanie - môžem odporúčať Heinz, pretože má príjemnú, jemne sladkú chuť :)
  4. Po piatich minútach vhodíme nahrubo nasekanú hlivu, prikryjeme a dusíme domäkka, potrvá to okolo pätnásť minút. Medzitým uvaríme v osolenej vode fusilli.
  5. Cestoviny vmiešame k hubovo-mäsovej zmesi, jemne dosolíme a naservírujeme do misy. Pridáme pár cherry rajčiniek na ozdobu a pre "šťavu", tiež niekoľko lístkov bazalky a jemnými plátkami čili iste nič nepokazíme. Tridsať minút - a robustné jedlo, chuťovo mi veľmi pripomínajúce lečo (netuším prečo, žiadna paprika tam nešla ! :)) je pripravené na podávanie.