Furmanské rezne so zemiakovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: tassiedevil

Klasika, u nás stále populárna....

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme šalát. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trochu vychladnúť a nakrájame väčšie kúsky. Cibuľu a uhorky krájame na tenko. Všetko osolíme a dobre premiešame, nie vareškou, len prehadzujeme v mise... Pripravíme si nálev: do malej rajničky nalejeme precedený uhorkový nálev, pridáme horčicu, olej, trochu soli a čierneho korenia a dobre metličkou zamiešame a privedieme do varu a hned nalejeme na zemiaky a dobre premiešame a posypeme trochou čierneho korenia, prikryjeme a vložíme do chladničky. /Tesne pred podávaním, znovu trochu premiešame/.
  2. Rezne si pripravíme nasledovne: z celého karé režeme zhruba centimetrové plátky a to tak, že prvým rezom neprerežeme karé úplne ale zastaneme asi 1 cm od dosky na ktorej režeme a druhým rezom režeme znovu 1 cm plátok, ale tento už úplne odrežeme od karé. Vznikne nám tzv. butterfly, po našom motýlik a takto si nakrájame toľko porcií koľko potrebujeme.
  3. rezne naklepeme, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme, na jednu polovicu nakladieme kolieska klobásky, koliesko z vajíčka a tenký plátok syra. Okraje dookola potrieme za pomoci štetca rozšľahaným vajcom, prehneme na polovicu a okraje dobre zaklepeme kladivom na mäso.
  4. pripravený na troj obal...múka ,vyšľahané vajíčko, strúhanka. Ja si pripravujem svoju strúhanku, či už z domáceho bieleho chlebíka alebo pečiva. Nasuším a nastrúham. Kvalita strúhanky je veľmi dôležitá pri vyprážení...nie je strúhanka ako strúhanka....Obaľujeme tesne pred vyprážaním, aby nám strúhanka nezvlhla.
  5. Obalené
  6. vyprážame na oleji alebo na kvalitnej bravčovej masti
  7. pekne do červena....
  8. Dobrú chuť.