Furmanské rezne so zemiakovým šalátom (fotorecept)
Autor receptu: tassiedevil
Klasika, u nás stále populárna....
Postup
- Najskôr si pripravíme šalát. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme trochu vychladnúť a nakrájame väčšie kúsky. Cibuľu a uhorky krájame na tenko. Všetko osolíme a dobre premiešame, nie vareškou, len prehadzujeme v mise... Pripravíme si nálev: do malej rajničky nalejeme precedený uhorkový nálev, pridáme horčicu, olej, trochu soli a čierneho korenia a dobre metličkou zamiešame a privedieme do varu a hned nalejeme na zemiaky a dobre premiešame a posypeme trochou čierneho korenia, prikryjeme a vložíme do chladničky. /Tesne pred podávaním, znovu trochu premiešame/.
- Rezne si pripravíme nasledovne: z celého karé režeme zhruba centimetrové plátky a to tak, že prvým rezom neprerežeme karé úplne ale zastaneme asi 1 cm od dosky na ktorej režeme a druhým rezom režeme znovu 1 cm plátok, ale tento už úplne odrežeme od karé. Vznikne nám tzv. butterfly, po našom motýlik a takto si nakrájame toľko porcií koľko potrebujeme.
- rezne naklepeme, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme, na jednu polovicu nakladieme kolieska klobásky, koliesko z vajíčka a tenký plátok syra. Okraje dookola potrieme za pomoci štetca rozšľahaným vajcom, prehneme na polovicu a okraje dobre zaklepeme kladivom na mäso.
- pripravený na troj obal...múka ,vyšľahané vajíčko, strúhanka. Ja si pripravujem svoju strúhanku, či už z domáceho bieleho chlebíka alebo pečiva. Nasuším a nastrúham. Kvalita strúhanky je veľmi dôležitá pri vyprážení...nie je strúhanka ako strúhanka....Obaľujeme tesne pred vyprážaním, aby nám strúhanka nezvlhla.
- Obalené
- vyprážame na oleji alebo na kvalitnej bravčovej masti
- pekne do červena....
- Dobrú chuť.