Fučka (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Jedlo mojej mladosti, vždy som sa čudovala, keď mamka pridávala múku do zemiakov a krasne to odfukovalo. Minule sme si ju pripomenuli a jedlo bolo na stole.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ošúpeme si zemiaky, dáme variť do osolenej vody.
- Zlejeme vodu, necháme si ju na ďašie použitie.
- Uvarené zemiaky popučíme....
- ...pridáme naspäť zliatu vodu z varenia , najprv len polovicu
- premiešame.
- Pridáme hladkú múku. Postavíme znova na sporák.
- Na sporáku necháme zemiaky s múkou prevrieť, pritom miešame, aby zemiaky boli do sklovita. Podľa potreby pridáme vodu z varenia zemiakov, alebo múku.
- Nakrájame si cibuľu, čím viac, tým lepšie.
- Na masti, alebo oleji ju opražíme pekne do hneda a chrumkava.
- Naservírujeme a papáme. Cibuľu ešte posolíme. Podávame so zákvasom.