Fučka (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Jedlo mojej mladosti, vždy som sa čudovala, keď mamka pridávala múku do zemiakov a krasne to odfukovalo. Minule sme si ju pripomenuli a jedlo bolo na stole.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpeme si zemiaky, dáme variť do osolenej vody.
  2. Zlejeme vodu, necháme si ju na ďašie použitie.
  3. Uvarené zemiaky popučíme....
  4. ...pridáme naspäť zliatu vodu z varenia , najprv len polovicu
  5. premiešame.
  6. Pridáme hladkú múku. Postavíme znova na sporák.
  7. Na sporáku necháme zemiaky s múkou prevrieť, pritom miešame, aby zemiaky boli do sklovita. Podľa potreby pridáme vodu z varenia zemiakov, alebo múku.
  8. Nakrájame si cibuľu, čím viac, tým lepšie.
  9. Na masti, alebo oleji ju opražíme pekne do hneda a chrumkava.
  10. Naservírujeme a papáme. Cibuľu ešte posolíme. Podávame so zákvasom.