Fritované fondue
Autor receptu: strigus
Vynikajúci mix na dlhší večer s priateľmi :)
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Deň vopred pripravíme mäsko: vykostíme a nakrájame na kocky, plátky cca 2x2 cm a pod., ako sa nám podarí.
KURACIE: olivový olej, cesnak, sójová omáčka, štipka mletý zázvor, soľ, korenie
MORČACIE: olivový olej, badián, soľ, korenie
BRAVČOVÉ: olivový olej, karí, soľ, korenie
HOVÄDZIE: olivový olej, korenie steak 7 korení, chili omáčka
Šampiňóny len očistiť a také čerstvé, neochutené fritovať.
- Deň vopred dipy:
BYLINKOVÝ- kyslá smotana 3 PL, horčica 1 PL, zelené vňate: petržlenová, kôpor, bazalka, môže byť aj estragon, žerucha (nemala som)
JABLKOVO-CHRENOVÝ - 1 postúhané ošúpané jablko, 1 PL horčica, 1 PL chren strúhaný, 2 PL majonézy, 1 PL jogurt, sekané vlašské orechy
PIKANT - biely jogurt a majonéza 1:1 - 2 PL, 1 PL kečup, pár kvapiek worchester, citr. šťava, soľ, pár kvapiek tabaska
CESNAKOVÝ - prelisovaný cesnak, oregáno, majonéza a kyslá smotana 1:1, soľ, korenie
SYROVÝ - strúhaný tvrdý syr, tavený syr, syrová termizovaná nátierka - všetko po 1 PL, 1 PL biely jogurt, 1 PL majonéza, soľ, biele korenie
KARI-BANÁNOVÝ - rozmixovaný banán, 2 PL kyslá smotana, 1 PL majonéza, 1/2 ČL práškový cukor, 1/2 ČL karí korenie, štipka soli
ORECHOVÝ- 2 PL biely jogurt, 2 PL majonéza, soľ, korenie, worchester, štipka práškový cukor, sekané vlašské orechy.
Všetky množstvá orientačné, ja som dochucovala podľa chute.
- V deň hodovania - nakrájať bagety na kocky (tak, aby každá kocka mala kôrku), nakrájať čín, kapustu, umyť cherry..
Fritovali sme v našej slovenskej bravčovej masti - zohriata na sporáku, horúca preložená nad gélový kahan a fritujeme.
Bagetu alebo mäso namáčame do dipov, príloha zelenina.
|