Fritované fondue

Autor receptu: strigus

Vynikajúci mix na dlhší večer s priateľmi :)

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred pripravíme mäsko: vykostíme a nakrájame na kocky, plátky cca 2x2 cm a pod., ako sa nám podarí. KURACIE: olivový olej, cesnak, sójová omáčka, štipka mletý zázvor, soľ, korenie MORČACIE: olivový olej, badián, soľ, korenie BRAVČOVÉ: olivový olej, karí, soľ, korenie HOVÄDZIE: olivový olej, korenie steak 7 korení, chili omáčka Šampiňóny len očistiť a také čerstvé, neochutené fritovať.
  2. Deň vopred dipy: BYLINKOVÝ- kyslá smotana 3 PL, horčica 1 PL, zelené vňate: petržlenová, kôpor, bazalka, môže byť aj estragon, žerucha (nemala som) JABLKOVO-CHRENOVÝ - 1 postúhané ošúpané jablko, 1 PL horčica, 1 PL chren strúhaný, 2 PL majonézy, 1 PL jogurt, sekané vlašské orechy PIKANT - biely jogurt a majonéza 1:1 - 2 PL, 1 PL kečup, pár kvapiek worchester, citr. šťava, soľ, pár kvapiek tabaska CESNAKOVÝ - prelisovaný cesnak, oregáno, majonéza a kyslá smotana 1:1, soľ, korenie SYROVÝ - strúhaný tvrdý syr, tavený syr, syrová termizovaná nátierka - všetko po 1 PL, 1 PL biely jogurt, 1 PL majonéza, soľ, biele korenie KARI-BANÁNOVÝ - rozmixovaný banán, 2 PL kyslá smotana, 1 PL majonéza, 1/2 ČL práškový cukor, 1/2 ČL karí korenie, štipka soli ORECHOVÝ- 2 PL biely jogurt, 2 PL majonéza, soľ, korenie, worchester, štipka práškový cukor, sekané vlašské orechy. Všetky množstvá orientačné, ja som dochucovala podľa chute.
  3. V deň hodovania - nakrájať bagety na kocky (tak, aby každá kocka mala kôrku), nakrájať čín, kapustu, umyť cherry.. Fritovali sme v našej slovenskej bravčovej masti - zohriata na sporáku, horúca preložená nad gélový kahan a fritujeme. Bagetu alebo mäso namáčame do dipov, príloha zelenina.