Frisée s brusnicami a hubami

martinis - fotkamartinis, 10. júna 2014
Frisée s brusnicami a hubami
Foto: martinis

Je sezóna šalátov, tak ponúkam jeden recept na spracovanie čerstvej suroviny : šalát frisée so sušenými brusnicami, restovanými šampiňónmi s cesnakom a osviežujúcim jogurtovým Zobraziť celý popisJe sezóna šalátov, tak ponúkam jeden recept na spracovanie čerstvej suroviny : šalát frisée so sušenými brusnicami, restovanými šampiňónmi s cesnakom a osviežujúcim jogurtovým dressingom. Pripravený do desiatich minút.

1
porcia
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

 pár listov
6 ks (umyté a pokrájané na plátky)
 strúčik (pokrájaný na plátky)
 PL
3 PL
1/2 pohára
2 PL
 štipka
 čerstvo namleté




Postup

  1. 1

    Do panvice kvapneme olej, necháme rozohriať a orestujeme na ňom šampiňóny s cesnakom, ochutíme štipkou soli. Brusnice zalejeme v malej miske vriacou vodou a necháme 5 minút postáť.

  2. 2

    Na dressing vymiešame jogurt, balzamiko, soľ a korenie. Šalátové listy poukladáme na tanier, naložíme na ne podusené huby a pridáme aj scedené brusnice. Prelejeme dressingom a servírujeme s pečivom, najlepšie domácim chlebom :)

    Frisée s brusnicami a hubami - obrázok 2

Diskusia k receptu

martinis
@kukulienka71 som naozaj rád, že sa ti tento šalát páči :)
Je to celkom jednoduché - mám niekoľko kuchárskych kníh, takže vždy sa nájdem nejakú inšpiráciu a recept viac či menej upravím ... taktiež si rád pozerám fb stránky rôznych foodblogov, tých možností je veľmi veľa ;)
afataga
tento sa mi paci ovela viac ako ten minule, normalne by som si dala :-)
eviana
Pekne si to nakombinoval, inšpirujúco opäť, chválim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia