Frankfurtská polievka

bozulka - fotkabozulka, 29. marca 2010
Frankfurtská polievka
Foto: bozulka

Od nedele z raňajok mi ostali párky,frankfurtské párky preto ten názov.Toto je jedna z tých polievok kde využívam rôzne zbytky.

10 min minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

koľko máme doma
1 ks
1 ks
 lyžica
asi 2  lyžice
2  ks




Postup

  1. 1

    Na olej dáme jemne pokrájanú cibuľu ,kedˇzačne peniť pridáme na kolieska pokrájané párky a chvíľku opekáme,pridáme lyžičku múky a opečieme do červena /nie spáliť/ potompridáme trošku rasce/mletú/ červenú mletú papriku premiešame a zalejeme studenou vodou podľa potreby.premiešavame aby sa nám neurobili žmolky a keď začne polievka vrieť pridáme na kostičky pokrájaný zemiak,korenie bujon a varíme do zmeknutia zemiakov.Dochutíme podľa vlastnej chuti-ja pridávam aj pálivú chilli omáčku. Dochutím zelenou vňaťkou.Je to rýchle,jednoduché a dobré.

Diskusia k receptu

bozulka
No a už je to tu -mám na polievke igelit.Ale bohužial polievka je zjedená a "igelit"odstrániť neviem.Tak pardon!!!
jody
Igelit, neigelit, vonia až sem. :-)
Inak, ak sa nemýlim, do originál frankfurtskej ide aj mrkva a možno aj hrášok, ale to vôbec nevadí. Táto vyzerá fantasticky.
cistinka
Božka...tie tvoje polievky...........keby tu teraz ten tanier bol, ja by som sa pod ten igelit dostala :-)
1x josepd
michsamant
Nijaky igelit :))) to je jasny blesk,igelit sme videli na inej polievke ;)
Musim tuto polievocku skusit,uz som ju raz niekde pozerala a lakala ma.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Namiesto párkov skúste prešovský kabanos. Dodá polievke vynikajúcu chuť.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Frankfurtskú polievku robím trochu inak. Postup je rovnaký, ake párky a zemiaky pridávam až po rozmixovaní cibulky v polievke. Dostanete krémovú polievku nakoniec ochutím solou a čiernym mletým korením.
sjuz
Aj ja tak robím, Bozulka, práve sa na ňu chystám:)
A včera si ma inšpirovala rajčinovou - mali sme na večeru... .:))
bozulka
@jody do originálnej polievky ide kel a zemiak,ale myslím,že to je úplne jedno , Je to môj originál a basta fidli.HA..HA..Hlavne,že vonia a skutočne bola dobrá.
bozulka
@ čistinka papriku sa snažím kupovať iba keď je maďarská a to kupujem potom "na rohy"Ale táto je kúpená v nejakom markete ani neviem kde.Vieš čo,ja do takýchto polievok a gulášov pridávam gulášovú kocku /bujon/ a tam je tiež dobrá paprika.
Dievčence som rada,že som Vás potešila inšpiráciou.
@ dry frankfurtská je preto,že sú tam originálne párky frankfurtské tiež robievam všelijaké podľa toho čo mi ostane a potom je to trebars gulášová.
U nás polievka byť musí lebo my sme polievkový.A aká bola dnes? Nájdete si na vareche.Dúfam,že aj tá Vás bude inšpirovať.Je to jedna z tých zdravých polievok.
slnieckosom
bozulka - Pár dní dozadu môj drahý syn prišiel domov a ospevoval frankfurtskú polievku, že ju jedol s frajeročkou v nejakom to žilinskom pube a bola taká úžasná, že asi najúžasnejšia... :-))) Nuž akoby si vedela, že recepis sa mi zíde a veru ti naozaj pekne ďakujem, ihneď ukladám a dnes na večeru varím...:-))) No čo kvoli bábätku neurobím? :-)))
bozulka
@slnie čkosom,to ma teší,ale ako som už písala do originálnej polievky ide ešte kel na tenko pokrájaný.Tak neviem akú receptúru použili v pube,nenápadne vysonduj.Želám príjemné sviatky.
Ak môžem trošičku -kritiky na Tvoje nové foto,kde je to slniečko?Išlo spinkať?Prepáč mi ,ale vždy keď vidím novú fotku tak to vo mne hrkne.
slnieckosom
bozulka... dostala som od neznámej dámy(?) veľmi kritický mail, či som v zoznamke, keď som sa "vycapila" s úsmevom plným zvodu a hriechu a myslím si, že niekto naletí na moje krivé úsmevy a písanie trápnych príhod :-) Nebudem bojovať s hlúposťou, lebo s tou sa asi ani nedá a vlastne aj možno dobre tak... :-) Iste nebolo mojim zámerom sa akokoľvek inak prezentovať, než tak, že mám toto tu veľmi rada, rada mám mnoho dám, ktoré sú úžasné, vedia i poradiť a vedia o varení veľa, teda radšej ustúpim, než by tu malo -nebodaj- dôjsť k...povedzme nezhodám :-) Tie ja z duše nerada, ale i na tejto miniatúrke sa škerím, čo je základné poznávacie znamenia mojej osoby ;-)))
bozulka
@slnie čkosom prepáč nevedela som,že aj tu sa nájde taký" tvor".Máš pravdu ,ja som tiež už dávno prestala bojovať s hlúposťou,treba ju ignorovať,lebo hlúposť sa nenaučila lietať!!! Ale nikdy sa jej neprispôsobujem.To ma naučil život.
A Ty si ži svoj život hlupáci a neprajníci nech Ťa naširoko obchádzaju.To Ti želám už len pre to slniečko!!!
1x gidasz
slnieckosom
Tak ti, mila bozulka, prajem požehnané a milostiplné veľkonočné sviatky, nech ste a sme všetci zdraví a nech nás všetkých spoločne hreje krásne slnko jarných dní :-))) :-*
bozulka
@fcielka prepáč,ale dlhšie som nebola prítomná tak až dnes som otvorila poštu.Som rada,že ti polievka chutila.Je to celkom dobrá polievka a hlavne rýchlá.Budem rada keď vyskúšaš aj ďalšie moje polievky,sú skutočne dobré a chutné.Už som dlhšie nepridala žiadnu novú,ale teraz som bola veľmi zaneprázdnená čo už bude ochvíľu za mnou.Ďakujem za záujem.
obor123
Ďakujem za inšpiráciu. Vo varení mám najväčšie problémy s polievkami. Je to 5+ + v kk
bozulka
Ďakujem,som rada,že chutila...a je hotová cobydup... :-!
bozulka
@obor123 , dobrú chuť...ja som s polievkami nemala nikdy problém,manžel bol polievkový a tak som sa snažila okrem jeho obľúbených aj vždy niečo nové...väčšinou momentálny nápad z toho čo bolo doma...
altyn
@bozulka 3 ingrediencie a tak úžasná polievka!!! Cibuľa, zemiak a párky... Už som ju robil, no nemal som možnosť pochváliť. Je fakt výborná! Ja polievky nezahusťujem ničím a tak som ju len dochutil ligurčekom a petržlenovou vňaťou a podával som s pečivom. Malo to úspech ako "manna nebeská"... :-)))
bozulka
@altyn ,kam si sa stratil?Na Vareche ťa neviem nájsť?
Predvčerom som si na teba spomenula,ja už menej chodím na Varechu /zdrav.problémy/ a ty kde nič tu nič,ale vidím,že si OK.
Ďakujem za pochvalu !!! :-)
altyn
Drahá @bozulka nestratil som sa. Nehľadaj ma, nenájdeš.... Vieš, keď som videl ako sa to na "VARECHE" przní, tak som včas odišiel. Ale dodnes spomínam aké to bolo predtým. Dobré rady, humor a dobrá nálada... Ale tvoju polievku som už konečne musel pochváliť, lebo môj bráško ju miluje. :-)))
bozulka
Vercaa100,ďakujemprepáč že reagujem až teraz,ale neviem prečo sa tento mail dostal do spamu a náhodou som ho tam objavila.Ešte raz prepáč,nezvyknem nereagovať.
Želám všetko dobré !!!
1x medika
evas13
Dnes som si spomenula, že už som ju dávno nevarila a z radosťou ju rodina privítala. Pozdravujem ťa @bozulka.
bozulka
@Evas13 (20.9.2016 11:11)

Ďakujem za pozdrav Evi,ja som ju robila minulý týždeň a dala sm aj kúsok kelu keď som maa v chladničke a zase to chutilo trošíčku inakšie.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia